23 september 2013

23 september 2013


Oorlog in de tent vandaag. Eigenlijk heb ik nog hout genoeg voor de openhaard. Maar om te voorkomen dat als het straks echt koud wordt dat iedereen op “mijn” goedkope adres hout gaat halen en ik dus misgrijp ben ik maar hout gaan inslaan. Laat dat nou heel toevallig vlak bij de Slechtvalken zijn. Ik had geen betere dag kunnen kiezen. Af en toe een zonnetje en heel erg veel vlieg/vecht momenten. Op een gegeven moment zaten er acht roofvogels bij elkaar. Prachtig om te zien door de kijker, maar net te ver voor fatsoenlijke foto’s.

Slechtvalk

Bij aankomst zat er een juveniel op de eerste ring te eten. Ik baalde want dat zou betekenen dat er misschien geen prooi overdracht of iets zou komen. Daar had ik gelijk in, maar er zouden wel andere mooie momenten komen.

Slechtvalk

Terwijl de ene aan het eten was, zat er een andere op de lamp. Op dat moment kwam de ijsvogel ook nog voorbij. Ik heb er een bewijsplaatje van maar deze zat echt heel ver weg. 

Slechtvalk

Nadat de prooi op was werd er nog even gevlogen om wat hoger in de Toren te gaan zitten.

Slechtvalk

Twee juvenilen zaten dicht bij elkaar…..en toen brak de oorlog uit….

Slechtvalk

Als u goed kijkt ziet u dat er meerdere staartveren in beeld zijn.

Slechtvalk/sperwer

Het juvenielen vrouwtje heeft ruzie met een Sperwer. Ik denk dat het het vrouwtje is vanwege de gebroken pennen. Nu begrijp ik ook waarom ze die pennen gebroken heeft, ze laat er geen gras over groeien en duld geen andere bij haar Toren. 

Slechtvalk/sperwer

Slechtvalk/sperwer

Slechtvalk/sperwer

Het ging er flink aan toe. Dit was geen spelen meer.

Slechtvalk

Enkele minuten na het vechten met de Sperwer, kwam er een duikvlucht. Ter plaatse dacht ik al dat het twee Slechtvalken waren die met elkaar stoeide, maar na de foto’s te hebben gezien bleek dit inderdaad zo. De duikvlucht wordt gedaan door een adult op een een juveniel. Adult is volwassene en juveniel een vogel die dit jaar geboren is. Ik hoop toch niet dat dit betekent dat de juvenielen door de ouders verjaagd gaan worden. Maar ja, het is inmiddels wel eind september….