24 februari 2014

24 februari 2014


Het werd wel weer eens tijd dat er een nieuwe pagina van mij bijkwam. Ik ben de laatste tijd gewoon veel te druk met klusjes om het huis. Ik wil zoveel mogelijk doen voordat de zomergasten komen.  Maar dit weekend heb ik alles opzij gelegd en ben ik wezen fietsen en naar de Slechtvalken geweest in de Mortel. Soms moet je gewoon de tijd nemen. Het waren weer twee fijne dagen dat ik erop uit ben gegaan. 

 Buizerd

Buizerd

Op het maisveld tegenover mijn huis zag ik al direct twee Buizerds. Camera gelijk gereed want ik hoopte al dat ze zouden gaan baltsen. Ze klitten dan in elkaar. 

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd werd verjaagd door een Zwarte Kraai.  Er waren er genoeg te zien, deze dag.

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

En dan vandaag weer eens naar de Slechtvalken gegaan bij de Mortel. Ik had gelezen dat de twee al druk bezig zijn met baltsen en paren. Nou dat wilde ik wel op de foto lrijgen. Ik had dikke pech want bij aankomst bleek dat er alweer werkzaamheden aan de toren waren, dus de twee valken moesten verplicht de hele dag rondvliegen. Tijdens werkzaamheden durven ze niet op de toren te zitten. Blijft natuurlijk ontzettend raar om dat in deze tijd van het jaar te doen.