24 mei 2015

24 mei 2015


24 mei 2015, 1e pinksterdag. Dat betekent dus druk overal in de bossen want bijna iedereen is vrij en met dit mooie weer blijf je dan niet binnen. Ik hou er niet van als het druk is, dus een prima excuus om weer naar de Slechtvalken te gaan. Die hebben er geen last van en ik ook niet. Ze vliegen zo hoog en de nestkast zit hoog in de toren. Het was weer een mooie dag. Ik heb drie maal gezien dat er een duif binnen werd gebracht en een enorm spannende aanval op een duif. Ook was er weer een derde Slechtvalk in zicht toen er een duif naar binnen werd gebracht maar die was al weer snel verdwenen.  Nog een goede week en de jongen zullen zich buiten de kast gaan begeven. Dan breekt de echte leuke tijd aan.

De foto’s staan weer op tijd geplaatst.

Slechtvalk

De eerste duif werd om 12:20 uur gevangen. Als ik het me goed herinner werd deze op het dak afgeleverd en niet in de kast.

Slechtvalk

De tweede duif werd om 13:17 uur, binnen gebracht. Dit was ook toen de derde Slechtvalk in zicht was. Vanaf zeer grote hoogte werd de duif razend snel in de kast gedeponeerd. Daarom heb ik de aanvlieg foto’s niet kunnen maken. 

Buizerd

Tussendoor werd er een Buizerd (denk ik) belaagd door Zwarte Kraaien, dit was om 13:46 uur. 

Slechtvalk

Om 14:11 uur, werd duif nummer 3 gebracht. Deze was zeer opvallend wit van kleur. Ook deze duif werd op het dak afgeleverd, rechts naast de nestkast. Eten voor de ouders, een voorraad aanleggen? Ik weet het niet. 

Slechtvalk

Hier wordt de witte duif dus naast de kast, op het dak neergelegd.

Slechtvalk

Via deze foto wordt de spanning vrees ik niet overgebracht. Maar wat was dit spannend om te zien. Een Slechtvalk ging achter een duif aan en kreeg hem NET niet te pakken. Zo mooi om zoiets live te zien.