25 januari 2012

25 januari 2012

Ik heb weer genoten vandaag. Ik kon helaas niet ver van huis dus ik ben naar het Westerpark en het Buytenpark gegaan. Ik heb weer prachtige vogels gezien. Het was alleen zo jammer dat ik te laat met fotograferen was voor de Buizerd en de Groene specht. Van die groene specht baal ik nog het meest, die heb ik nog nooit op de foto gekregen. Ik zat hem al te zoeken en keek vooral in het gras, want daar zitten ze meestal. Ik liep rustig en plotseling vloog er een vanuit het gras op. Ahhhh please ga landen vlieg niet verder, maar hij luisterde niet en verdween ver weg in de bomen. Ik heb me schuil gehouden en een krentebol gegeten, maar hij kwam niet terug. Ooit krijg ik hem wel op de foto, maar vandaag niet. Het was vandaag zwaar bewolkt en zeer weinig licht. Ik heb dus geen mooie foto’s gemaakt. Maar ja daar was deze website ook niet voor bedoeld, dus ik plaats de minst slechte. Ik heb nog wel een roodborsttapuit op de foto gekregen, maar deze kan ik echt niet plaatsen. Zoveel bezoekers heb ik nog niet en als ik deze plaats, haakt iedereen af, (lach).

Gaai

Gaai

Een Gaai. Dit zijn altijd enorm schuwe vogels, deze foto is dan ook van een flinke afstand genomen. Voor de gaai huppelde een konijn.  Die had ik al een tijdje niet gezien daar. Eigenlijk was ik op zoek naar de ransuilen, maar die heb ik niet gevonden.

Putter

Putter

Putter

Ze blijven leuk hoor die putters. Ik zag een groepje vogels vliegen die in een boom verderop lande. Aan het geluid te horen dacht ik al aan Putters, maar ik wist het nog niet zeker. Verrekijker erbij en ja hoor, Putters. Putters eten voornamelijk de zaden van distels, dat is goed te zien op de onderste foto. Vandaar ook hun bijnaam Distelvink.

Bergeend

Bergeend

Een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zit aan de waterkant en heeft een knobbel op zijn snavel, het vrouwtje heeft deze niet. Vlak nadat ik verder liep vlogen ze samen weg de polder in. 

Fazant

Fazant

Deze keer een vrouwtjes Fazant. De vrouwtjes zijn minder mooi gekleurd dan de mannetjes. Maar ook dit is gewoon een prachtige vogel.