25 mei 2012

25 mei 2012

Vandaag maar eens sportief gedaan en een rondje Rottemeren gefietst. Ok, ik heb de korte route genomen, want wat een wind was er. Het viel me direct al op dat het in dat gebied barst van de Rietzangers en Rietgorsen. Het leek wel of er iedere 50 meter wel een paartje in het riet zat. Helaas kwamen er niet veel tevoorschijn en als ze al kwamen was dat lastig op de foto te krijgen. Dat riet waait wel een meter heen en weer, dus krijg je bewegingsonscherpte. Maar ik kreeg weer de kans genoeg om andere foto’s te maken. Wat een heerlijk weer, dit is echt genieten!!!

Fuut met vis

Fuut met vis

Fuut met vis

Fuut

Eigenlijk ben ik ontzettend onbeleefd als ik met iemand in gesprek ben. Ik kijk de persoon amper aan en sta constant om me heen te kijken. Nou gelukkig doe ik dat want achter de man met wie ik in gesprek was, was een meertje en ik zag er Futen met jongen zwemmen. Plotseling zag ik dat een van de ouders iets in zijn mond had. Nou dan is het gesprek over want dan heb ik geen tijd meer voor een gesprek. Bleek dat de ouder een visje had gevangen en deze aan een van zijn jongen voerde. 

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

De Bruine Kiekendief doet het goed in Nederland en komt veel voor. Alle kiekendieven hebben een actieve manier van jagen, waarbij ze laag boven de grond hun jachtgebied afzoeken op een kenmerkende manier, met veel draaien, schommelen, kort bidden, etc. Ze kunnen zo jagen omdat kiekendieven een groot vleugeloppervlakte hebben ten opzichte van hun gewicht. De bruine kiekendief hanteert een rustiger jachtvlucht dan de blauwe en de grauwe. Hij jaagt veel dichter bij het nest dan deze soorten en zoekt zijn jachtgebied ook grondiger af. Aldus de vogelbescherming.

Fitis

Fitis

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Deze jonge Grauwe Gans zat in de zon te dutten. Geef hem eens ongelijk.

Mus

Mus

Eeen mannetje met een rups. Ik vermoed voor zijn jongen. Ik lette even niet op en toen was die weg. Hij zat er al een tijdje mee in zijn snavel.

Rietgors

Rietgors