25 mei 2016

25 mei 2016


De foto’s hieronder zijn voornamelijk van 25 mei 2016 gemaakt in de Ackerdijkseplassen. Ik ben inmiddels 3,5 jaar geleden verhuisd maar heb daar altijd met veel plezier gewandeld. Dus tijd om er weer eens te gaan kijken. Het was een fijne dag en ik heb veel gezien, maar geef mij Limburg maar met al die oude bomen en heerlijke bossen. Over Limburg gesproken…begin deze week was er een melding dat er 9 Bijeneters vlak bij mijn huis zaten. Ik ben gaan kijken en met behulp van andere mensen heb ik ze gevonden. Waanzinnig dat we zulke mooie vogels in Nederland hebben. 

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Bijeneter

Waanzinnig om deze Bijeneter eens in Nederland te mogen zien. In het gebied zitten er 9. Hopelijk, als ze met rust worden gelaten, komt er misschien wel een broedgeval. 

 Eekhoorn

Eekhoorn

Tijdens het fietsen naar de Bijeneters, kwam ik deze Eekhoorn tegen die nootjes aan het verzamelen was. 

Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

En tijdens het genieten van de Bijeneters kwam deze Roodborsttapuit voor me zitten.

Buizerd

Buizerd

Fuut

Fuut

Fuut

Deze Fuut had een Voorn te pakken. Dit zijn toch altijd wel de kippenvel momenten waar je vol op van geniet.

Grote Canadese Gans

Grote Canadese Gans

Kale kop

Kale kop

Een onbekende vogel met een kale kop. Ik heb nooit eerder zoiets gezien.

Kleine Karekiet

Kleine Karekiet

Kluut

Kluut

Deze Kluten zaten erg ver weg, maar het was wel leuk om ze weer eens te zien.

Ooievaar

Ooievaar

In ieder geval 1 jong, ik kon niet zien of er nog meer jongen waren.

Torenvalk

Torenvalk

Vrouwtje Torenvalk. 

Visdief

Visdief

Visdieven overwinteren voornamelijk langs de westkust van Zuid-Europa en Afrika, voornamelijk het kustgebied van Mauretanië en Nigeria. Een klein deel van de visdieven trekt helemaal door naar Zuid-Afrika. Aldus de Vogelbescherming.

Waterhoen 

Waterhoen

Waterhoen

Altijd leuk, nieuw leven….bij dieren.