25 oktober 2015

25 oktober 2015


Officieel is de herfst begonnen, maar gelukkig was het vandaag nog prima lente weer. Ik hou ervan. Het voordeel van de herfst/winter is dat je in ieder geval na een wandeling niet thuiskomt onder de muggenbulten en teken. De meeste zomergasten zijn vertrokken en de meeste wintergasten zijn aangekomen in Nederland. Wederom ging ik vandaag weer naar mijn favoriete stek, Nationaal Park Maasduinen, Bergerheide. 

Goudhaan

Goudhaan

Goudhaan

De Goudhaan is de kleinste vogel en heeft veel energie nodig om warm te blijven. Veel jonge goudhanen sterven dan ook aan kou en voedselgebrek. Op een koude nacht kan de goudhaan wel 20% van het lichaamsgewicht kwijt raken om op temperatuur te blijven. Aldus Vogelvisie.

Boomklever

Boomklever

Kuifnees

Kuifmees

Niet mijn beste foto, maar ze zijn zo ontzettend mooi, die Kuifmezen. Ik hoorde hem roepen. Na kort zoeken vond ik hem.

Torenvalk

Recht in de camera kijken. Reken maar dat ze alles in de gaten houden.

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk


De vier Torenvalken zijn nog aanwezig. Ze zijn wel een halve kilometer opgeschoven.  Aan de foto’s te zien lijkt het of er ook nog steeds een ouder bij aanwezig is. Ik zie namelijk behoorlijk versleten staartpennen, terwijl die van de andere nog gaaf zijn.