26 augustus 2013

26 augustus 2013


Wat kan een mens het toch druk hebben. Maar door alle drukte heb ik mezelf toch verplicht om twee keer op pad te gaan, even lekker ontspannen en alles van je af laten glijden. In onze prachtige natuur lukt me dat prima. Gisteren ben ik op de fiets langs de Maas gereden. Vandaag heb ik gewandeld in Bergerheide, nationaalpark Maasduinen. Beide geen onbekende plekken inmiddels. Vandaag was het echt extreem rustig. Soms liep ik 20 minuten zonder ook maar een vogel te horen. Midden in de winter gebeurt me dat vaker, maar in augustus? 

Putter

Putter

Putter

Het fietstochtje langs de Maas was een groot succes. Ik was er al weer een aantal weken niet geweest en wat me opviel waren de enorme velden met distels. Hier zijn Putters gek op, die eten de zaden. Ik heb dan een voor het eerst een wolk/zwerm Putters in de lucht gezien van wel 75 stuks. Ook tijdens het fietsen kwam je ze overal tegen, in de bomen, in de lucht, de struiken noem maar op.

Grasmus

Grasmus

Ik vermoed dat dit een Grasmus is. Ik heb hem ingevoerd bij waarneming.nl maar hij is nog niet gekeurd. Ook ik ben nog aan het leren. Dus mocht het geen Grasmus zijn, dan zal ik de soort aanpassen.

Roodborst tapuit

Roodborst tapuit

Op de achtergrond de Maas, maar dat is slecht zichtbaar. De Roodborst tapuit blijft in Europa en vertrekt dus pas laat uit Nederland. Sommige overwinteren zelfs in Nederland.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Op de bovenste foto een juveniel en de onderste een adult. Ik ben ook de gele Kwikstaart tegengekomen, zowel adult als juveniels, maar ik kreeg ze niet goed op de foto.

Boomvalk 

Boomvalk

Toen ik hem vanmiddag zag en het gedrag zag, wist ik zeker dat het een Boomvalk was. Maar nu ik zo de foto zie lijkt hij veel weg te hebben van een Slechtvalk. Ik vertrouw er maar op wat ik gezien heb. Ook deze staat bij Waarneming.nl en als de soort fout is zal ik de tekst aanpassen.

aanvulling 28 augustus 2013 betreft toch een juveniel slechtvalk, dus geen boomvalk.