26 januari 2013

26 januari 2013


Ik hield het binnen niet meer uit en moest gewoon op pad vandaag. Maar ik ben een enorme koukleun, dus vandaar mijn weinig nieuwe foto’s. Gelukkig komt de dooi vannacht. Aangezien ik het totaal niet leuk vind om met de auto te vogelen, moet ik dus echt lopen of fietsen en dat is geen pretje met dit weer. Morgen doe ik mee met de vogelwerkgroep aan de Klapekster telling. Ze geven regen op, dus mogelijk moet ik mijn camera thuis laten. Ik heb meegedaan aan de tuin vogeltelling en had maar liefst 14 soorten in een half uur geteld. Deze telling is niet compleet want ik heb rondom tuin om mijn huisje, dus kon maar een klein gedeelte van de tuin zien. Wel erg leuk om eens 30 minuten lang de vogels goed te observeren. Vandaag weer dicht bij huis gebleven en vanuit huis een kilometer gewandeld. Hoogtepunt was een vogel met lange snavel gezien, ik vermoed een houtsnip, maar ik was zo verrasd dat ik te laat voor een foto was. 

Kuifmees

Kuifmees

Waanzinnig een Kuifmees in mijn tuin. Ik zat een boterham te eten en zag dat deze Kuifmees steeds langskwam. Snel de camera gepakt en wachten. Gelukkig kwam hij snel weer langs. Vanuit de losse hand gemaakt, want ik had haast, want ik moest naar mijn werk. Hij is een paar dagen later weer langsgekomen, maar niet al te vaak. Ik ben dus erg blij met deze foto.

Spechtenkast

Spechtenkast

Omdat ik iedere dag met regelmaat een Grote Bonte Specht in de tuin heb, heb ik besloten om een Spechtenkast op te hangen in de hoop dat ze hier komen broeden. Het is een wilde gok, maar wie weet. De foto is genomen met mijn macrolens. Vanaf deze locatie kan ik achter een muurtje staan en vanuit de keuken heb ik zicht. Nu maar hopen dat een specht de kast ziet zitten. Het binnen vlieg luikje is nog dicht en moeten ze zelf openhakken. 

Winterkoning

Winterkoning

Winterkoning

De winterkoning heeft het momenteel erg zwaar.  Doordat de winterkoning erg klein is, verliest de vogel in de winter veel warmte. In koude nachten kruipen groepen winterkoningen dicht tegen elkaar om warm te blijven. Toch kan in strenge winters wel 75% van de winterkoningen sterven, zodat het aantal winterkoningen per jaar sterk kan variëren. Ik was dus erg blij deze aan te treffen. Morgen wordt het 4 graden, volhouden!!

Keep

Keep

Groenling

Groenling

Groenling

Groenling

Nog wat foto’s vanuit de tuin genomen vandaag, uit de losse hand. Ook zonder beschutting, dus ze zagen me wel degelijk. Ik ben eens wat wezen tellen en ik heb nu al ongeveer 50 kilo vogelvoer gevoerd. Via een spelletje op internet probeer ik wat geld te verdienen alvast voor volgend jaar zodat ik ze weer kan bijvoeren. Ze geven me veel plezier, dus ik ga er zeker mee door. Zeker met dit koude weer.