26 juli 2015

26 juli 2015

Wat doet zo’n bezoek aan de Slechtvalken een mens toch goed. Ik was al twee weken niet meer geweest en dan merk ik aan mezelf dat het verlangen steeds groter wordt. Na weer zo;n succesvolle dag kan je er weer tegenaan. Wat kan de natuur de mens toch veel energie geven. Vandaag was weer geweldig. Er werd veel achter duiven aangezeten en er waren diverse prooi overdrachten. Er kwamen ook wel pauzes voor dat er niks gebeurde, maar met al dat moois om je heen verveel ik me nooit. De foto’s zijn weer op volgorde van tijd neergezet.

Slechtvalk

Slechtvalk

Helaas weer ver weg, maar twee juvenielen Slechtvalken hangen aan een duif. Wie deze gevangen heeft is onbekend.

Slechtvalk

De juvenielen geven niet op en blijven er beide aan hangen. 

Slechtvalk

De juveniel die met de duif kwam aanvliegen wint en begint aan de tocht richting de toren. Er groeit weer hoop bij mij en ik hoop dat hij vlak naast ons land op de zandberg.

Slechtvalk

Zeer langzaam komen ze dichterbij. 

Slechtvalk

Het is een behoorlijk grote duif en ik zie al dat de toren niet gered wordt. Zelfs de zandberg haalt die niet en helaas verdwijnt hij met de duif achter de bomen. Vermoedelijk is de duif wel opgegeten, want hij bleef ruim een uur weg. In dat uur zie je natuurlijk wel de andere valken nog vliegen.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Intussen was er een andere duif op de toren gedropt en deze valk heeft nog een restje bij zich die in de lucht werd overgeven.

Slechtvalk

Hij ging met het restje op het luchtrooster zitten maar al snel kwam zijn broer/zus om ook wat te pakken. 

Slechtvalk

De valk ging er vandoor naar de eerste ring om daar rustig het restje op te eten.