26 mei 2012

26 mei 2012

Alweer zo’n prachtige dag, 23 graden heerlijk hoor. Wel weer een knap windje. Ik weet dat het slimmer is om met dit soort weer lekker vroeg op pad te gaan, maar het lukt me gewoon niet. Ik ben echt geen ochtend mens. Ik ben alweer naar de Ackerdijkse plassen gegaan. Is gewoon een fijn gebied voor een weekend. Ik was wel enorm verbaasd dat ik geen enkele Torenvalk ben tegengekomen. Ik vermoed dan ook dat alle vogels het wat rustiger aan doen met die warmte en dus vroeg of laat op pad gaan. Misschien moet ik dat eens doen…..wat later op pad gaan. Dan wel met die fiets, want de radiator van mijn auto heeft het vandaag begeven, ach weet de ANWB ook waar de Ackerdijkse plassen zijn.

Blauwe reiger

Blauwe reiger

Blauwe Reiger

Zo af en toe heb je weleens een mazzeltje. Ik zag hem zitten vol in de zon en ik wilde eigenlijk doorlopen en niet stilstaan. Meestal als je stopt met lopen vliegen ze weg. Totdat we op gelijke hoogte stonden en ik de aanvalshouding al zag. Ja, dan moet je opschieten. Toen hij omhoog kwam zag ik direct die enorme vis in zijn bek. Ik had de mazzel dat hij er nog wel een minuutje mee bleef staan en een beetje omkeek naar mijn camera. Ik vind dit een waanzinnig mooie foto en een geweldig moment. Eindelijk bleven zelf de fietsers staan om te kijken.

Ooievaar

Ooievaar

Drie jongen van de ooievaar in beeld die gevoerd werden. Ik verbaas me er nog over dat ze aanwezig zijn. Ik had al eens eerder geschreven dat er VLAK naast flink gebouwd wordt.

Fuut

Fuut

Wat groeien ze toch hard. Nooit geweten dat als ze al zo groot zijn dat ze nog steeds meeliften op vader en moeder. 

Grote Canadese Gans

Grote Canadese Gans

Boven de Canadese Ganzen met jongen vliegt een Grutto.