26 september 2012

26 september 2012


Limburg, je zal er maar wonen. Nou intussen woon ik er dus. Allereerst mijn excuus dat ik zolang weg ben geweest, maar verhuizen en een andere baan kost gewoon wat tijd. Ik heb ervoor gekozen eerst wat orde op zaken te stellen en dat is me gelukt. Ik woon hier prachtig. Een enorm grote tuin, links van me de Maas en rechts het nationaal park Maasduinen. Ik zal u later meer vertellen over dit nationale park, met wat foto’s erbij. Vandaag wilde ik alleen maar lekker de natuur in. Ik was het even zat om dozen uit te pakken. Ik ben vandaag naar De Hamert gegaan, wat in het nationaal park ligt. Heerlijk om maar 6 minuutjes de auto te pakken en in het park te zitten. De bedoeling was om naar een plas te gaan waar veel steltlopers zitten, maar die plas heb ik niet gevonden. Ik kwam er dus achter dat dit park echt ontzettend groot is. Ik kwam veel roofvogels tegen, maar vraag me niet welke, ik moet er nog even inkomen om weer wat sneller met mijn camera te reageren. Wel heb ik een tijd genoten van de Torenvalken die helaas ver weg zaten. Ik heb vandaag geen spectaculaire foto’s, maar wat heb ik genoten, wat woon ik in een enorm mooi gebied.

Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

De Maasduinen is voornamelijk een heide gebied en daar zitten veel Roodborsttapuiten. Een lekker gebied voor alle jaargetijden, want vandaag was het bewolkt dus dan zoek je een open vlakte op, waar wat meer licht aanwezig is. Want in de bossen was vandaag gewoon veel te weinig licht.

Boomklever

Boomklever

Een boomklever die met een noot aan het stoeien was. Hij was bezig om hem kapot te slaan. Boomklevers had ik in mijn oude woonplaats niet en moest er altijd een half uur voor rijden om ze te zien. Nu heb ik ze zelfs in mijn tuin. Ze zijn toch een van mijn favorieten vogels. De manier hoe ze hun nest maken en hoe behendig ze tegen bomen aan kleven vind ik erg leuk om te zien. Over me tuin gesproken. Ik heb er drie kippen rondlopen. Ik heb vandaag geleerd om het hek wel dicht te houden, anders lopen ze dus door je tuin heen en dat dat is een raar gezicht. Gelukkig ging het regenen en liepen ze weer richting hun hok, zodat ik ze er weer in kon zetten.

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd kwam ik tegen toen ik een pak melk ging kopen. Ik heb geen supermarkt in de buurt, dus moest 4 kilometer fietsen naar de dichtsbijzijnde supermarkt. Tja dan neem ik een fototoestel mee, als het eens droog is. Van de week moest ik iets verder fietsen, maar vanwege het natte weer mijn toestel thuis laten liggen…..dan kom je natuurlijk Buizerds op paaltjes tegen op een paar meter afstand….

Kokmeeuw

Kokmeeuw

De Kokmeeuw langs de Maas. Ze zitten er iedere dag heb ik ontdekt.