27 februari 2012

27 februari 2012

Eindelijk weer eens een dag vrij van het werk. Helaas was het wel bewolkt, maar ik heb geen regen gehad vandaag. Een dag of 5 geleden was ik ook op pad geweest, maar het is schoolvakantie en daar had ik geen rekening mee gehouden. Het hele bos zat bomvol met kinderen, dus geen vogel gezien. Om dit te voorkomen vandaag ben ik naar de Ackerdijkse plassen gegaan. Daar is het in het algemeen altijd wel rustig. Het was een dag vol liefde.  Baltsende Futen, Aalscholvers in de nesten noem maar op. Het was weer genieten vandaag. 

Fuut baltsen

Fuut baltsen

Fuut baltsen

Fuut baltsen

Baltsen Fuut

Zeer spectaculair vond ik het baltsen van de Futen. Ik had dat nooit eerder gezien. Ik kon alles vanuit de vogelhut bekijken en vastleggen. Die sierlijke bewegingen zijn prachtig om te zien. Ik las dat ze ook tegen elkaar op zwemmen, maar dat gebeurde vandaag niet. Ik heb er ook een filmpje van kunnen maken, die staat tussen de andere fimpjes. Doordat ik niet kon kiezen tussen de foto’s heb ik er maar gewoon 4 gekozen. Ze doen het immers niet iedere dag.

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Een apart gezicht als je die twee bezig zag. Maar alle bomen in de buurt zijn weer bezet met broedende Aalscholvers. Een klein stukje verderop zitten de Blauwe Reigers in de bomen, dus het is er gezellig druk. Ze hebben wel een mooi plekje uitgekozen daar, want het is op een eiland waar dus geen mensen komen. Alleen vanaf de wandelpaden heb je er zicht op. Nu er nog geen bladeren aan de bomen hangen heb je er best goed zicht op.

Kuifeend

Kuifeend

Kuifeend

Kuifeend

Kuifeend

Het verenpak moet goed onderhouden worden. Deze man Kuifeend nam er de tijd voor. Ik kon weer geen foto kiezen. Maar ja na een week niks posten mag het vandaag wel iets meer zijn. Deze Kuifeend zat een paar meter bij de Futen vandaan. Dus de foto’s ook vanuit de vogelhut genomen. De Kuifeend broed iets later in het seizoen.

Grote Zilverreiger

Grote Zilverreiger

De Grote Zilverreiger, wat een schoonheid. Ik zat te hopen dat hij wat zou vangen om dan mooie plaatjes te kunnen schieten. Terwijl de Blauwe Reiger doodstil staat en wacht om een prooi te vangen, doet de Zilverreiger het iets anders. De Zilver Reiger beweegt zich veel actiever en grijpt dan zijn prooi. Denk bij actiever niet aan hardlopen, maar meer aan langzame passen nemen door sloten en weilanden.