27 mei 2012

27 mei 2012

Vandaag had ik in de planning om eens wat macro foto’s te maken. Dit zijn foto’s van bv libellen, vlinders enzo. De close up foto’s. Dat pakte natuurlijk weer anders uit. Doordat ik wat later op de dag op pad ging vloog alles weg, als ik al wat tegen kwam. Dus heb ik maar wat vogels gefotografeerd. Het is me ook gelukt om libellen op de foto te zetten, maar die zaten ver weg, op het water, dus mijn gewone lens maar gebruikt. De 300 mm vaste lens met 1.4 extender.

Dodaars

Dodaars

Dodaars

De Dodaars had ik al een tijdje niet meer waargenomen. Op de bovenste foto een Dodaar die een vis had gevangen. Op de onderste een jong. Al is het geen echt jong meer want ze hadden al bijna hun normale kleed. Er zaten twee jongen en ik kon maar 1 ouder ontdekken. 

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Over deze jongen had ik al eens eerder geschreven. Dat het nest zo dicht naast het fietspad lag. Deze jongen zijn nog geen week oud, want de laatste keer dat ik er voorbij reed zaten ze nog in hun ei. De onderste foto is met mijn macro lens genomen om eens wat van de omgeving te laten zien. 

Variable waterjuffer

Parend.