27 mei 2013

27 mei 2013


Wat een heerlijk weer vandaag. Dus de wekker vroeg gezet en op tijd me bed uit. Maar door mijn getreuzel was ik pas om 09:30 uur, in de Hamert, Nationaal Park Maasduinen. Maandagmorgen, dus het was er lekker rustig. Erg veel soorten gezien, maar is was erg vaak te laat voor een foto. Of de vogels te snel….Het is wel opvallend dat ik bijna altijd wordt aangesproken dat het zo’n prachtig gebied is. Nou, dat is het ook! Blij dat er nog veel mensen zijn die de natuur weten te waarderen.

Er zitten ook nog wat foto’s tussen van vorige week, deze zijn langs De Maas genomen.

Roodborsttapuit vrouw

Roodborsttapuit 

Een vrouw Roodborsttapuit. Wat is dat genieten als je ziet dat er eindelijk weer rupsen zijn. Ze verdween in de struiken met de rups. Misschien wel een nestje. Twee fietsers reden voorbij….zij zagen deze schoonheid niet. Zonde.

Grasmus

Grasmus

Grasmussen overwinteren ten zuiden van de Sahara en moeten daarbij de voedselarme woestijn oversteken. Door het uitbreiden van de woestijn wordt de oversteek steeds moeilijker. Mede hierdoor is het aantal grasmussen in Nederland tegenwoordig kleiner dan vroeger. Toch zijn er nog bijna 150.000 broedparen in Nederland. Aldus Vogelvisie.

Bosrietzanger

Bosrietzanger

BosrietzangerBosrietzanger

Drie foto’s van drie verschillende Bosrietzangers. Langs de Maas zitten verschillende zangers. Elke keer weer een verrassing wat je tegenkomt op dat stuk. 

Putter

Putter

Veldleeuwerik

Veldleeuwerik

Niet mijn mooiste foto, maar probeer het zelf maar eens. Vanuit het open veld vliegen ze de lucht in en doen een baltsvlucht. Prachtig om te zien. Op mij heeft hij indruk gemaakt, hopelijk ook op de vrouwtjes.