28 mei 2016

28 mei 2016
Het Slechtvalken seizoen is bijna geopend voor de spotters ter plaatse. 4 jongen Slechtvalken, 3 vrouwtjes en 1 mannetje, staan op het punt om de weide wereld in te gaan. Vandaag is het mannetje als eerste buiten de nestkast gegaan. Dit gaat nu iets sneller omdat de nestkast gunstig gelegen is, je stapt zo de kast uit op een betonnen plaat. Via de webcame op www.beleefdelente.nl zag je dat hij heen en weer rende, erg leuk om te zien. Snel de tas in gepakt en ter plaatse gegaan, al was ik dit toch al van plan vandaag. De foto’s zijn op volgorde geplaatst.

ijsvogel

ijsvogel

Om 11:17 uur, had de ijsvogel een visje gevangen. Lekker ver weg, maar dat mag de pret niet drukken.

Slechtvalk

De ouders hebben eigenlijk constant tijdens onze aanwezigheid gevlogen. Wat dat betreft was dat onwijs leuk om te zien.

Slechtvalk

Links naast het rooster zit een juveniel Slechtvalk. Het dons zit nog op zijn kop. Volgens mij zijn ze nu nog niet in staat om al te kunnen vliegen, hooguit wat fladderen. Dus ze zijn al behoorlijk vroeg uit de nestkast. Nog verder naar links zie je de webcame hangen, dus de mensen thuis hadden leuke beelden.

Slechtvalk

Slechtvalk

Om 13:14 uur, kwam een van de ouders eindelijk met een duif. Iets daarvoor hadden we gezien dat er al eerder een poging werd gewaagd. We zagen de duif enkele meters naar beneden vallen maar vloog vervolgens toch weer verder.

Slechtvalk

Om 13:17 uur, werd de duif in de kast bezorgd. Hij heeft er dus toch 3 minuten over gedaan om in de kast te komen. Ik denk dus dat zo’n Slechtvalk zeker 5 minuten moet vliegen met zo’n zware duif om deze in de kast te krijgen.

Slechtvalk

Om 13:47 uur, kwam er weer een ouder met een duif aangevlogen.

Slechtvalk

Deze duif werd niet aan de jongen gevoerd, maar werd zelf opgegeten. Hij was echter wel snel klaar dus vermoedelijk zal later op de dag nog een restje in de nestkast worden gebracht.