28 september 2013

28 september 2013

Wat een prachtig weer vandaag. Zonnetje, niet te warm en zeker niet te koud. Een mooie dag om op de fiets te stappen en een route te nemen die ik al heel lang in gedachte had. Eerst het fietspad langs de Maas, de weg oversteken en het Nationaal Park Maasduinen ingaan. Normaal kom ik niet verder dan het fietspad langs de Maas, maar omdat er intussen al vele zomergasten vertrokken zijn kom je nu wat minder soorten tegen. Dus fiets ik wat sneller. Ik kwam weer een hoop tegen, maar niet alle foto’s zijn gelukt. Die dagen zitten er ook tussen. Wat geeft zo’n fietstocht ontspanning en rust. 

Fitis/Tjiftjaf

Fitis/Tjiftjaf

Eerlijk gezegd weet ik niet wat dit is, vandaar de naam Fitis/Tjiftjaf. Als deze zich had laten horen is het verschil makkelijk te herkennen. Beide vertrekken snel naar het zuiden.

Torenvalk 

Torenvalk

Torenvalk

Twee maal dezelfde Torenvalk maar de foto genomen vanuit een andere hoek. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de foto met de bomen erop. De Torenvalk heeft een zeer slecht broedseizoen achter de rug. Vermoedelijk door de koude natte lente.

Kleine Bonte Specht

Kleine Bonte Specht

Kleiner als de Grote Bonte Specht. Deze heeft ook een witte buik. De rode kruin heeft een zwarte rand, bij de Middelste Bonte Specht is deze weer geheel rood. Dit betreft een mannetje, te zien aan de rode veertjes op de kop. Ik stopte met fietsen omdat ik dacht een Zwarte Specht te horen, maar toen kwam deze tevoorschijn. Jammer dat een groep Duitsers naar me toe kwam om te vragen wat ik zag, want toen ging deze specht er vandoor. Maar ja, wel weer leuk dat mensen interesse hebben in de natuur. 

Staartmees

Staartmees

In de zomer zie ik ze nooit, maar nu het weer wat kouder wordt komen ze weer tevoorschijn, Staartmeesjes. Willen altijd graag op de foto en nemen de mooiste houdingen aan.

Zwarte Kraai

Zwarte Kraai

Erg lastig zwarte en witte vogels op de foto te krijgen. Ik weet niet of ik ze nou lelijk of mooi vind. De snavel van de Zwarte Kraai vind ik wel indrukwekkend.