28 september 2014

28 september 2014


Omdat ik had gelezen dat de juvenielen Slechtvalken nog steeds aanwezig waren in de Mortel ben ik vandaag toch nog maar eens een dag daar heen gegaan. In het begin, de eerste 2 uur, heb ik alleen het volwassen vrouwtje gezien. Deze was te herkennen aan een ontbrekende armpen. Pas toen er nog wat meer spotters kwamen zijn er drie valken tegelijk waargenomen, dus in ieder geval is er nog 1 juveniel aanwezig. Verder waren er enorm veel andere roofvogels in de lucht, die wel hun best deden om de spotters te vermaken. Tikkertje in de lucht tussen vier Buizerds en een Sperwer die onverwachts heel dichtbij kwam toen ik mijn camera niet vast had.

Sperwer

Sperwer

Sperwer

Waarschijnlijk een vrouwtje Sperwer. 

Buizerd

Buizerd

Meeuw

Meeuw

Vanuit mijn tuin zag ik plotseling iets van 20 meeuwen in de lucht. Het leek wel of ze kleine beestjes vingen en nadat ik de foto’s zag bleek dat ze inderdaad beestjes vingen in de lucht. Heel apart ik heb nooit geweten dat ze dat deden. Eerlijk gezegd heb ik geen idee welke meeuw dit is want ik heb me nooit verdiept in meeuwen, die zijn mij te lastig.

Slechtvalk

Het vrouwtje in de antenne

Slechtvalk

Het vrouwtje op de ring

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Het volwassen vrouwtje met de ontbrekende armpen. Ook mooi om te zien wat zonlicht met een foto kan doen. Dan bedoel ik dus het verschil tussen de linker en rechter vleugel.