29 december 2014

29 december 2014


De laatste nieuwe pagina van 2014. Op naar 2015. Ik wil bij deze ook gelijk iedereen de beste wensen voor 2015 wensen, met veel gezondheid.

Onderstaande foto’s zijn allemaal gemaakt vanuit mijn tuin. Ik had geen zin om mijn schuiltentje op te bouwen, dus alle foto’s zijn gemaakt zonder beschutting en uit de losse hand. Althans, de eekhoorn en de Grote Bonte Specht zijn van achter het raam gemaakt. Waarschijnlijk ook voor het laatst met mijn Canon 600D. In het nieuwe jaar ga ik, als alles goed gaat, over op een fullframe camera.

 Ook in 2015 hoop ik eens de Groene Specht goed op de foto te krijgen…..

 

Boomklever

Boomklever

Deze Boomklever is enorm tam. De foto is gemaakt op zo’n 3 meter afstand. Boomklevers zitten constant in de tuin en zijn gek op de gepelde zonnebloem pitten.

Glanskop

Glanskop

Glanskop

Ook de Glanskop is zo’n tamme vogel die op drie meter afstand komt zitten. Er zitten er minimaal 2 constant in mijn tuin. Ook deze zijn gek op de zonnebloempitten, maar het strooivoer vinden ze ook prima.

Gaai

Gaai

De Gaai zag ik vandaag met drie tegelijk in de tuin. Sneeuw doet wonderen want zo komen er steeds meer soorten. Op het gras en tussen de planten ligt nog wel 3 centimeter.

Roodborst

Roodborst

De Roodborst heeft denk ik iedereen wel in de tuin. Ook een makkelijke vogel die niet schuw is. Ze eten voornamelijk van de grond, maar sinds kort ook uit de voedersilo.

Eekhoorn

Eekhoorn

Eekhoorn

Eekhoorn

Eekhoorn

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

De foto’s van de Grote Bonte Specht en de Eekhoorn zijn vanachter het raam genomen. Op een gegeven moment zaten de Grote Bonte Specht en de Eekhoorn tegelijk in de boom.