29 juni 2013

29 juni 2013


Omdat ik vandaag in Zuid-Holland moest zijn, liet ik de kans niet voorbij gaan om naar de Ackerdijkse plassen te gaan. Mijn favoriete stekkie hier. Ik was er al een maand of 10 niet meer geweest was, verheugde ik me erop. Wat mij direct opviel waren de enorme hoeveelheid Zwaluwen. Ik schat dat er wel een kleine 5 a 600 waren. Het was een heerlijke dag, maar ik ben echt duidelijk verliefd op Limburg geworden. Ik miste toch wel de Kwikstaarten en de Roodborst Tapuiten. 

Wilde Eend

Wilde Eend

Wilde Eend

Hier kan ik uren naar kijken, wat zijn ze toch leuk. Ze waren ook erg relaxed, mama eend liet mij gewoon in de buurt komen. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt, die ik zo snel mogelijk zal uploaden. 

Meerkoet

Meerkoet

Het is inmiddels zomer, maar het jonge spul is er gelukkig nog. Deze jonge Meerkoet was zich al aan het wassen. Het verenpak is natuurlijk erg belangrijk en dat moet schoon blijven om te blijven functioneren. 

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Op de bovenste foto zie je de Aalscholver zitten die een zonnebad neemt. Al zijn de meningen erover verdeeld waren ze zo met hun vleugels gespreid zitten. Er zijn ook verhalen dat ze zo zitten voor de spijsvertering.

Op de middelste foto zie je goed wat een bijzondere poten Aalscholvers hebben. Het is net of ze zwemvliezen dragen. Het is mij nu duidelijker geworden waarom ze zulke goede zwemmers zijn. Ik had die zwemvliezen eigenlijk nooit eerder gezien. 

Op de onderste foto zijn twee juveniel Aalscholvers. De bovenste was bezig met vlieg oefeningen. Ze klapperen dan met hun vleugels om de speren te ontwikkelen, die ze straks nodig hebben om te kunnen vliegen.

Rietgors

Rietgors

Ooievaar

Ooievaar

Gelukkig, hij zit er dit jaar ook weer met kleintjes, de Ooievaar. Ik was er bang voor dat hij het zou laten afweten dit jaar, want pal naast zijn nest is een huis gebouwd. Volgens mij zijn er dit jaar twee jongen. Ik moet toegeven dat ik in Limburg nog geen nest weet te vinden, maar ik was toch weer blij om eind van de dag naar Limburg te rijden.