3 juli 2012

3 juli 2012

Limburg, wie wilt er nou niet wonen. Ik had er al eerder iets over geschreven. Ik heb een baan gevonden in Limburg waar ik 15 oktober 2012 mijn eerste werkdag heb. Momenteel ben ik aan het bieden op een huis. Als ik u vertel dat er in de tuin/omgeving een uil verblijft die ook ieder jaar daar broed, begrijpt u wel dat ik het huis graag wil hebben. Dit is dan ook de reden dat ik iets minder vaak op pad ga als normaal. Ik ben gewoon erg druk. Dus helaas iets minder verslagen op de website. Hopelijk ga ik dat goed maken in mijn nieuwe omgeving. Ik kan wel verklappen dat het huis tussen de Maas en het nationaal park ligt…..

Vandaag toch weer gekozen voor de Ackerdijkseplassen. Ik merk dat ik iets minder vaak loop, want na mijn ronde van 8 kilometer was ik best moe, terwijl ik er normaal geen last van heb. Blijkt maar weer hoe gezond vogels kijken is.

Rietgors

Rietgors

Rietgors

De Rietgors. Op de bovenste foto twee vrouwtjes en de onderste foto een mannetje. Volgens mij zijn die twee vrouwtjes nog juveniele, maar ik ben hier niet zeker van. Het mannetje heb ik vanuit de vogelkijkhut genomen. In Limburg zal ik al deze kijkhutten nog moeten zien te vinden.

Torenvalk 

Torenvalk

Gelukkig, ze zijn er nog. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ze allang waren uitgevlogen. Maar ik zag er nog twee zitten. Wat is dat toch fantastisch als je ieder jaar een broedend paar Torenvalken in je tuin hebt zitten.

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd zat op een hek en voor hem een veld met Kauwen.

Groenling

Groenling

Ik denk dat dit ook een Juveniel is. De ouders waren in de buurt en waren goed groen gekleurd. Helaas geen beste foto’s van gemaakt. Deze heeft nog een witte gevlekte borst.

Fazant

Fazant

Maar liefst 7 Fazanten. Eentje was er al weggevlogen door mijn aanwezigheid, dus snel een foto gemaakt en doorgelopen.