30 april 2012

30 april 2012

Koninginnedag. Wat een heerlijk weer vandaag. Mijn eerste dag dat ik weer op pad kon na mijn vakantie in Oost Duitsland. Dat hadden meer mensen in gedachten, wat was het druk buiten. Het leek wel of heel Nederland erop uitging. Ik geef ze geen ongelijk, want het was echt heerlijk vandaag. Ik ging wel veel te laat op pad, pas in de middag. Ik ben nou eenmaal geen ochtendmens. Toch zal ik eraan m0oeten geloven om wat vroeger op pad te gaan als alle vogels nog in beweging zijn en de meeste mensen nog op 1 oor liggen…..ooit ga ik dat eens doen…

Vandaag het gebied ingegaan rondom het Noord AA en omstreken. En terwijl ik dit in de avond allemaal opschrijf hoor ik buiten de Gier Zwaluw door de lucht schreeuwen, ze zijn weer in Nederland aangekomen.

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

De Gele Kwikstaart zoekt graag voedsel tussen grazend vee. Ze pikken insecten op die door het vee worden opgejaagd. Nou dat is te zien op de bovenste foto. Er zaten er twee en werden bijna omver gelopen door de koeien. Al denk ik dat ze best weten wat ze doen. De Gele Kwikstaart is weer terug uit Afrika.

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Twee verschillende Knobbelzwanen. Op de bovenste foto is een nest te zien met daarin 5 eieren. Deze zwaan ligt erg dicht bij het fietspad en ik kreeg het niet voor elkaar om de zwaan met eieren op 1 foto te krijgen. Soms is zo’n telelens iets teveel van het goede.

Torenvalk

Torenvalk

Gelukkig zat de Torenvalk nog in haar broedkast. Ik ben er nog steeds niet zeker van of er eieren in liggen, want ze had mij direct in de gaten. Dus besloot ik om direct verder te fietsen. De Ransuil heb ik niet kunnen vinden. Het is mij onbekend of ze verhuisd zijn, of dat er gewoon teveel bladeren aan de bomen zitten waardoor ik ze niet meer kan vinden.