30 augustus 2013

30 augustus 2013

Wel gaan, niet gaan, wel gaan, ik was aan het twijfelen of ik vandaag op pad zou gaan. Ik moet komende week veel werken en ik had nog genoeg klusjes te doen. De doorslag om wel te gaan was toch het mooie weer en dat er nu nog diverse zomergasten zijn die ik straks de hele winter weer moet missen besloot me om toch maar te gaan. Ik ben naar De Hamert in het Nationaalpark Maasduinen gegaan. Lekker dicht bij huis. Het leek een erg stille dag te worden totdat ik op 100 meter bij mijn auto terug was. 

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Middelste Bonte Specht

Een zeldzame vogel in Nederland die overigens wel sterk toeneemt. Er zijn maar enkele honderden broedparen in Nederland. Zo raar dat ik dit jaar nu al twee maal de Middelste Bonte Specht tegenkom en de Groene Specht krijg ik maar niet op de foto.

Zwartkop

Zwartkop

Eerlijk gezegd had ik niet door welke vogel dit was toen ik hem op de foto zette. Dankzij waarneming.nl weet ik nu wat het is. Een juveniel. 

 

Dodaar

Dodaar

Ik heb niet zo heel veel met eenden, maar Dodaars vind ik wel leuk om te bekijken. Kleine duikeendjes noem ik ze.