30 juni 2015

30 juni 2015


Deze keer wat verschillende momenten. Ik zit graag bij de Slechtvalken in de Mortel. Daar zijn niet alleen Slechtvalken te zien, maar regelmatig wordt je verrast door ook andere soorten vogels. Als je maar om je heen blijft kijken. Ook zitten er wat foto’s tussen van mijn wandeling rond mijn huis. Soms vind ik het ook mooier om de foto niet teveel te croppen maar juist ook de omgeving erbij te laten zien.

Zanglijster

Zanglijster

De Zanglijster komt regelmatig bij de Mortel naast je zitten om wat wormen en insecten te verzamelen, erg leuk om te zien.

Buizerd

Buizerd

Rondom mijn woning kwam ik twee Buizerds tegen die op een paaltje zaten. 1 ervan ving nog een prooi in de wei, helaas niet kunnen zien wat het was.

Geelgors

Geelgors

Bij de Mortel komt de Geelgors gelukkig nog voor, al wordt het steeds minder.

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

Bij mijn woning tussen de groenten vlogen veel Gele Kwikstaarten rond en diverse landen ook op de groente. Welke groente dit is….geen flauw idee.

Ijsvogel

Ijsvogel

De Ijsvogel is erg trouw bij de Mortel. Die is er ieder jaar wel. Deze op een afstand van ongeveer 100 meter genomen.

Blauwe reiger

Blauwe reiger

Ook een vaste bezoeker bij de Mortel.

Zwarte KraaiZwarte Kraai

De bedoeling was dat een Slechtvalk deze duif zou opeten, helaas deden de Zwarte Kraaien dit.

Er waren vandaag werkzaamheden bij de Mortel. Voor het eerst waren we daar blij mee, want toen kwamen de Slechtvalken eindelijk wat in actie.

Slechtvalk

Een Slechtvalk juveniel die voorbij de lamp vliegt. Een favoriet zitplekje, wel te zien aan de vele strontvlekken op het raam.

Slechtvalk

Ook een juveniel.

Slechtvalk

Een juveniel brengt een prooi naar de ring.