31 augustus 2015

31 augustus 2015


Deze keer een verzameling foto’s van diverse dagen. Alle foto’s zijn genomen vlak bij mijn huis in Noord Limburg. Soms was ik wandelend en een keer op de fiets. Het is een rare tijd. De meeste zomer vogels zijn er nog en dat maakt me blij. Aan de andere kant is het ook weer fijn als de blaadjes van de bomen zijn, want dan zie je de vogels veel beter. Maar dan zijn al die mooie zomer vogels weer naar het zuiden. Wel zijn er dan wat minder mensen in het bos wat ook weer aantrekkelijk is. Aan de andere kant is het natuurlijk geweldig dat steeds meer mensen de natuur in trekken. Zucht, wat moeilijk weer allemaal. Lekker genieten van al het moois wat je tegen komt als je naar buiten gaat, daar gaat deze website natuurlijk om.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

 Deze zat op het dak van een huis. Je ziet ze overal en doen het goed in Nederland.

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Bovenstaande zijn allemaal Roodborst Tapuiten. Overal waar je kijkt zitten ze. In Zuid Holland waar ik hiervoor woonde kwam je ze nooit tegen. De meeste zijn van de winter naar het zuiden. Een enkeling blijft in Nederland. 

Boerenzwaluw

Boerenzwaluw

De jongen van de Boerenzwaluw proberen nu zoveel mogelijk te eten want zeer snel zullen ze naar Afrika vertrekken. Een Boerenzwaluw in de boom zie je niet vaak. Meestal vliegen ze om maar te kunnen eten.  Volgens mij is dit een jong want regelmatig kwam er een andere zwaluw bij maar ik kon niet zien of dit was om voedsel te geven.

Buizerd

Buizerd

De Buizerd zat in de avonduren weer trouw op zijn paaltje. Deze keer de foto vanaf de andere kant genomen.

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Op de velden vlak bij mijn huis komen langzaam aan steeds meer ganzen. Ze scheren vlak over mijn huis. Zo mooi om te zien. 

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Kieviet

Kieviet

Ringmus

Ringmus

De Ringmus kun je herkennen aan hun vlek op de wang. Dit is dus een ander soort als de Huismus.