31 januari 2016

31 januari 2016

Zoals ieder jaar eind januari begin februari ga ik mee met een boottocht over de Maas. Het gebied waar we over varen is tussen Well en Bergen in. En ook als ieder jaar is het dan koud, regen en weinig licht. Maar ieder jaar ga ik weer mee want het is enorm genieten. De vogels vanaf het water waarnemen is toch een leuke ervaring. Eenden waarnemen die je anders niet tegenkomt, erg leuk. Het is alleen erg koud om 2,5 uur op het dek in de volle wind te gaan staan. 

Krakeend

Krakeend

Aalscholver

Aalscholver

Bever sporen

Bever sporen

Opvallend dit jaar waren de hoeveelheid Bever sporen. Overal zag je ze. 

Brilduiker

Brilduiker

De Brilduiker vind ik toch een van de mooiste eenden soorten. Punthoofd eend zou ook een goede naam zijn, omdat beide geslachten een punthoofd hebben.

Buizerd

Buizerd

Slechtvalk Slechtvalk

Toen we langs deze Slechtvalk vaarde begon deze plots te krijsen. Uit ervaring weet ik dat er dan wat loos is. Gelijk dus de lucht bekijken en ja hoor….er kwam een tweede Slechtvalk aangevlogen en ging in de buurt zitten. Doordat ik zo bezig was met kijken ben ik vergeten een foto te maken van de andere Slechtvalk.

Tafeleend

Tafeleend

Grote Zaagbek

Grote Zaagbek

Maximaal 24% van de Noordwest-Europese populatie van de grote zaagbek verblijft ’s winters in Nederland. (alsdus de Vogelbescherming)

ijsvogel

ijsvogel

Jammer dat ik de enige was die hem had gezien, echt niemand, zelfs de gids niet, kon de vogel ontdekken (gniffel)

Smient

Smient