31 juli 2012

31 juli 2012

20 dagen lang geen update gehad op mijn website. Leuk verhuizen, maar het kost erg veel tijd. Vandaag heb ik mijn handtekening gezet onder het voorlopige koopcontract, dus ik kan er bijna wel vanuit gaan dat ik het huis heb. Voor die handtekening moest ik wel naar Heeze in Noord Brabant. Ik heb toen besloten om er dan maar een dagje uit van te maken en daar de natuur in te gaan. Ik ben beland in Strabrechtsche heide, dat ligt dus vlak naast Heeze. Een prachtig gebied. Lekker ruim en rustig, ondanks de vakantietijd. Ondanks dat ik de weg daar niet ken en dus ook niet wist waar ik op moest letten, heb ik toch een paar leuke momenten vastgelegd.

Koekoek

Koekoek

De Koekoek had ik al vaak gehoord maar nog nooit gezien. Vandaag is het dus eens gelukt. Ik had ze veel kleiner verwacht, maar ze zijn best groot. De Koekoek legt zijn ei in het nest van een andere vogel, zodat die op het ei gaat broeden. De jongen Koekoek die uit het ei komt gooit de andere eieren of jongen uit het nest, zodat de jonge Koekoek al het eten zelf krijgt. 

 Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Ik vind dit zelf een prachtig moment. Een jonge Kwikstaart die door de ouders gevoerd wordt. Dit is dubbel genieten van de natuur. 

Gekraagde Roodstaart

Gekraagde Roodstaart

Deze zat bij de Witte Kwikstaart. Een prachtig beestje. Jammer dat de zon niet scheen, dan komen de kleuren wat beter naar voren. Ach het was droog, dat is ook wel wat waard.

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Nog nooit heb ik zoveel Roodborst Tapuiten op een dag gezien.  Ik denk dat ik er wel tien gezien heb. Helaas geen enkele dichtbij. Ze hadden jongen en waren aan het voeren.