4 april 2016

2 april 2016


De Slechtvalken hebben in de Mortel nu 4 eieren en het broeden is begonnen. De saaiste tijd voor de fotografen. Toch is de sfeer ter plaatse en de omgeving zo heerlijk, dat je er ook rond deze tijd er graag heen gaat. Altijd vliegen er wel roofvogels en de kleinere zangvogels, dus genoeg om te zien. Vandaag was er ook nog een derde valk aanwezig die voor wat spektakel zorgde. Gisteren ben ik nog rond het huis wezen wandelen en toen kwam ik de Grote Bonte Specht en de Witte Kwikstaart tegen.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

 Slechtvalk

Bij mijn aankomst zat het vrouwtje op de 4 eieren en het mannetje zat te eten op het luchtrooster.

Slechtvalk

Na het eten van het mannetje ging deze doodleuk met een derde vreemde valk vliegen. Het leek wel alsof ze elkaar mochten. Ze hebben zeker een half uur samen gevlogen. Om 13:00 uur, kwam het mannetje met deze vreemde valk thuis. Het mannetje staat op het rooster en de vreemde valk onder de webcam.

Slechtvalk

Ik weet niet of jullie het zien maar de vreemde valk heeft om de rechterpoot een oranje ring en om de linker een metalen ring.

Slechtvalk

Wat ik nu zelf invul is dat het vrouwtje de kast uitstormt en de vreemde valk aanvalt. Niemand op het spottersveldje heeft dit goed kunnen waarnemen.

Slechtvalk

Slechtvalk

Slechtvalk

Het ziet er heftig uit maar het viel best mee. Dit was na een paar seconden al gebeurt.