4 augustus 2013

4 augustus 2013


Vorige keer had ik verteld dat er zoveel Grauwe Vliegenvangers in mijn tuin zaten. Er zijn er nog vier bijgekomen. Bij de buren zit een nest met daarin vier jongen. De buurman was zo vriendelijk om mij in zijn tuin te laten zodat ik wat foto’s mocht nemen. Net op tijd, want nadat ik weg was gegaan vloog het eerste jong een uur later uit. 

De andere foto’s zijn weer van de Slechtvalken bij de Mortel. Ook deze jongen zullen niet lang meer blijven. Ze vliegen steeds langer en verder weg. Ik geniet dus nog maar even van ze.

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Grauwe Vliegenvanger

Begin augustus en nu nog een nestje. Erg laat. Dan te bedenken dat ze binnenkort naar Afrika vliegen om daar de winter door te brengen. Dat is een flinke klus voor de jongen, die dus ook de Sahara oversteken. Op de middelste foto voert de ouder iets van een Uiltje. Doordat ik de vogels niet wilde verstoren heb ik een flinke afstand aangehouden waardoor de foto’s niet superscherp zijn.

Slechtvalk

Prooi overdracht zelf had ik gemist want ik was bezig met scherpstellen.

Slechtvalk 

De juveniel doet weer een poging om de prooi de toren op te krijgen. Wat ik trouwens vaker heb gezien is dat een van de ouders vaak meevliegt.

Slechtvalk

En als u goed heeft meegekeken ziet u dat de juveniel de andere kant op vliegt, de toren werd weer niet gehaald. De prooi werd gedropt achter de bomen uit mijn zicht.

Slechtvalk

Een Slechtvalk die een Wespendief verjaagd. Echt enorm mooi om dat live te zien. Mede omdat de Wespendief stukken groter is. Ze hebben een paar minuten bij elkaar gevlogen en gingen steeds verder weg. Soms leek het zelfs of ze aan het spelen waren. Synchroom vliegen, elkaar aantikken, erg mooi om te zien.