4 februari 2012

4 februari 2012

Wat een verrassing, sneeuw. Ik zat al met een been in de lente, maar de winter is toch nog begonnen. Ik was extra vroeg mijn bed uitgegaan in de hoop dat het buiten nog lekker rustig zou zijn. Omdat ik niet mijn auto in de prak wilde rijden, besloot ik dicht bij huis te blijven en koos voor het Buytenpark. Nou, dat bedachten meer mensen, ik heb het daar nog nooit zo druk gezien. Had ik natuurlijk zelf kunnen bedenken dat mensen met dit weer gaan sleetje rijden en schaatsen. Ik besloot maar eens om met twee camera’s op pad te gaan, want ik wilde met deze mooie sneeuw toch wat landschapsfoto’s maken. Ik ben daar absoluut geen ster in. Ik krijg het eerlijk gezegd ook niet warm of koud van zulke foto’s. Toch voeg ik ze er vandaag bij, want zovaak ligt er niet sneeuw. Maar goed dat ik wat foto’s van de sneeuw had gemaakt, want in de middag ben ik naar het van Tuylpark gegaan en toen was de meeste sneeuw al van de takken verdwenen.

Buytenpark

Buytenpark

Buytenpark

Winterkoning

Winterkoning

Deze vogel doet zijn naam geen eer aan. Doordat de winterkoning erg klein is, verliest de vogel in de winter veel warmte. In koude nachten kruipen groepen winterkoningen dicht tegen elkaar om warm te blijven. Toch kan in strenge winters wel 75% van de winterkoningen sterven, zodat het aantal winterkoningen per jaar sterk kan variĆ«ren. 

Roodborst

Roodborst

Ik weet dat ik veel foto’s plaats van de roodborst, maar ik vind deze foto wel geslaagd. Lekker scherp en in de sneeuw. Vandaag voor het eerst mijn camera weer eens op iso 200 kunnen zetten. Ik kon zelfs met het diafragma spelen, vanwege het goede licht vandaag. Alleen met handschoenen aan is dit best lastig. 

Haas

Haas

Ik snap niks van hazen. Ik dacht dat ze hun krachten zouden sparen in de winter en vooral met een pak sneeuw. Nou deze twee niet. Die zaten minimaal 2 minuten constant achter elkaar aan te rennen. Vlak achter elkaar, scherpe bochten en soms een bokkesprong tussendoor. Ik vond het een spectaculair gezicht. Nadat ze uitgerent waren, kwamen ze gelukkig iets dichterbij voor de foto.

Koolmees 

Koolmees

Heggemus

Heggemus

Prachtige vogel. Ze zitten vaak op de grond of in dichte bosjes. Ik las op internet dat ze meestal alleen zijn of anders met de familie, nou dan had deze zijn familie meegenomen, want er zaten er meerdere. Op de grond en de bladeren omdraaien, op zoek naar voedsel. Tussen deze heggemussen zaten ook wat merels, die hetzelfde kunstje deden. Op naar het van Tuylpark.

Buizerd

Buizerd

Ik zag hem te laat, waardoor hij op het ijzer ging zitten. Hij kwam tussen de bomen vandaan.

Staartmees

Staartmees

Halsbandparkiet

Halsbandparkiet

Dit plekje ga ik zeker onthouden. Hopelijk kan ik dan met de lente wat leuke plaatjes schieten. Er is precies een opening van de bosjes richting deze boom. Dus hopelijk vrij zicht. Ervan uit gaan dat ze hier een nestje gaan bouwen. Wel triest eigenlijk dat hier ook een grote bonte specht had kunnen broeden. Want die maken deze holen die dan worden ingepikt door deze vogels. Maar dat zoekt de natuur maar zelf uit.