4 mei 2012

4 mei 2012

4 mei alweer, wat vliegt de tijd en het is nog steeds herfstachtig buiten met temperaturen rond de 12 graden. Gelukkig komen de zomergasten en de jonge vogels wel naar Nederland. Ik blijf het gewoon een wonder vinden hoe die kleine vogeltje twee keer per jaar zoveel kilometers afleggen om in ons land te komen broeden. Ik maak er dankbaar gebruik van tijdens mijn wandelingen, want het lijkt wel of er iedere dag nieuwe en meerdere soorten bijkomen. Ik was alweer een tijdje niet op de Ackerdijkseplassen geweest, door mijn vakanties, dus daar ging ik vandaag heen.

Grote Canadese Gans

Grote Canadese Gans

Heerlijk gezicht toch zo’n gans met jongen. De kleine kuikens deden al mee met gras eten. 

Meerkoet

Meerkoet

Meerkoet

Ik had het al eens eerder geschreven dat ik er nog niet uit ben of ik ze nou mooi of lelijk vind. Met in mijn achterhoofd dat de Meerkoet een grote pestkop is omdat ze alles en iedereen die bij ze in de buurt komen wegjagen. Maar als ik dan zo’n jonkie ziet smelt ik wel.  

Aalscholver

Aalscholver

Dit gaat niet lang meer duren voordat deze jongen uitvliegen. Dan kunnen ze snel hun eigen vis gaan vangen, want nu waren ze flink aan het bedelen. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt, die bij de overige filmpjes staat.

Rietzanger

Rietzanger

Ook de Rietzanger is vanuit Africa in Nederland gearriveerd. Ze bouwen hun nesten in dicht struikgewas vlak bij de grond. Hoog in het riet zingen ze de longen uit het lijf. 

Twee Hazen

Hazen

Deze twee hazen bleven maar achter elkaar aan rennen, waarbij ze de salto’s niet oversloegen. Omdat ze er alle tijd voor namen, kreeg ik de tijd om er een filmpje van maken. Ook deze staat tussen de overige filmpjes.

Tapuit

Tapuit

Een vrouwtje. Ze zat vreselijk ver weg, maar ik kreeg haar toch op de foto. 

Grutto

Grutto

Putter

Putter

Een groepje Putters zaten in een klein boompje, sorry ik weet de naam van dit boompje niet, ik ben daar nog niet zo goed in. Tegenover dit boompje staat een huisje en een vrouw kwam daar met haar man uitgelopen. Ze zag dat ik foto’s maakte en vroeg me of ik de Boerenzwaluw op de foto had gezet. De Putter antwoorde ik. De vrouw vertelde vol trots en liefde dat deze groep wel vaker in dit boompje zat en dat ze er ook enorm van genoot. Altijd fijn om te horen dat de bewoners genieten van het moois wat er rondom hun woning allemaal rondvliegt.