4 september 2014

4 september 2014

Na een korte afwezigheid ben ik weer helemaal terug. Een klein vogeldipje zeg maar. Ik vond het gewoon iets leuker om bezig te zijn in de tuin dan op pad te gaan. Nu lekker 1,5 week vakantie en ik ben van plan om lekker veel op pad te gaan om te wandelen en te fietsen. Vandaag was ik benieuwd wat ik allemaal gemist had in Nationaal Park Maasduinen/Springberg, mijn favorieten plekje. Gelukkig waren er nog veel zomergasten aanwezig. Ik kreeg ze niet allemaal op de foto, zoals de Roodborst Tapuit en de Boomvalk, maar het was genieten om ze weer even te zien.

Tjiftjaf/Pimpelmees

Tjiftjaf/Pimpelmees

Tjiftjaf

Tjiftjaf

Pimpelmees

Pimpelmees

Een klein ondiep plasje midden op een voetpad. Wat een plezier kan je daarvan hebben. Ik kon er wel de hele dag blijven staan. Erg leuk om te zien als vogels een bad nemen.

Zwarte Kraai

Zwarte Kraai

De Zwarte Kraai nam een bad in een meer.

Boompieper

Boompieper

De Boompieper is nu nog in Nederland, maar zal binnenkort naar Afrika vertrekken om te overwinteren.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Ook de Witte Kwikstaart zal binnenkort naar Afrika vertrekken.