5 april 2012

5 april 2012

De vakantie is voorbij voor mij en ik ben weer in Nederland. Natuurlijk ging ik als eerste naar de Ransuilen om te kijken of ze nog aanwezig waren. Ja, gelukkig, ze zitten er nog. De Buizerd in zijn nest was afwezig, ik weet dus niet of ze hier gaan broeden. De torenvalk zat ook niet in zijn kast, maar laat er nou iets voor deze kast ook een andere kast aanwezig zijn die wel bewoond is. Had deze nooit eerder zien staan. In mijn afwezigheid is er best veel al veranderd, veel vogels zijn inmiddels aangekomen in Nederland, vele soorten al in de polders om zich gereed te maken om te broeden en er komen zelfs al blaadjes aan de bomen. Wat is de zomer toch fijn..

Torenvalk

Torenvalk

Hoe ik deze kast iedere keer heb gemist is me een raadsel. Ik denk dat er gewoon nooit een valk ingezeten heeft als ik er voorbij fietste. Gelukkig kwam ik dit vrouwtje vandaag tegen en ik hoop dat ze gaat broeden in deze kast. Ook deze kast staat langs de weg, dus goed te bereiken en je kan er makkelijk bij voor de foto, zonder ze al teveel te storen. 

Brandgans

Brandgans

Indische gans

Indische gans

Grauwe gans

Grauwe gans

Ze blijven leuk als ze zich aan het wassen zijn. Ik was mijn sluitertijd aan het testen, nu er wat meer licht is overdag.

Tjiftjaf

Tjiftjaf

Ze zijn weer terug in Nederland, heerlijk.

Grutto

Grutto

Kieviet

Kieviet

De Grutto en de Kieviet in de polder.

Schaap

Nou heb ik geen verstand van schapen, maar toen ik hier voorbij fietste zag ik wel dat dat stuk vlees aan de achterzijde niet helemaal klopte. Ook de bewegingen waren anders dan anders. Tja en dan sta je daar, midden in de polder. Gelukkig zag ik een boerderij en iemand op het erf in de buurt. Gelukkig was het schaap ook nog van deze man. Hij was erg blij dat ik hem waarschuwde want het bleek dat ze lag te bevallen…of hoe je dat ook bij schapen noemt. Hij heeft ervoor gezorgt dat alle schapen weer van het weiland afgingen en terug de hokken in, zodat deze kon bevallen. Hoe het is afgelopen weet ik niet want ik ben verder gegaan. Maar ik ga ervan uit dat er een lammetje geboren is.