5 juni 2012

5 juni 2012

Ik was toe aan wat beweging en een wat ander gebied. Ik besloot daarom om naar de Amsterdamse waterleidingduinen te gaan. GPS mee en er een route opgezet van 15 kilometer. Wat is het toch een prachtig gebied. Ik kwam zo veel andere soorten tegen die ik niet dagelijks zie. Ik hoorde ook een heleboel vogelsoorten die ik nooit eerder gehoord had, maar ik kon ze niet allemaal ontdekken. Ik heb echt genoten vandaag en ben lekker voldaan moe.

Vos

Vos

Vos

Ik liep naar het water en op dat moment kwam er een vos uit de bosjes en wilde water gaan drinken, op dat moment zagen we elkaar. Hij schrok, ik ook en hij rende weg, ik niet….Ik bleef 5 minuten staan balen omdat ik geen tijd had gehad om een foto te maken. Ik besloot maar om verder te lopen, want hij zou nu echt niet meer terugkomen. Maar wat een bofkont ben ik toch. Na een paar minuten lopen stond hij achter mij me te bekijken. Op mijn gemak kon ik nu foto’s maken en zelfs een fimpje. Eindelijk weer eens een vos gezien en goed op de foto.

Damhert

Damhert

Nooit geweten dat Damherten gewoon een duik in het water nemen om naar de overkant te gaan. Nu was het water niet zo erg breed, maar ik vond het wel een spectaculair gezicht.

Zanglijster

Zanglijster

De Zanglijster deed zijn naam weer eer aan. Hij zat te zingen in een boom. Ik heb er even lekker van staan genieten in de zon.

Gekraagde roodstaart

Gekraagde roodstaart

Deze had ik nog nooit eerder in Nederland waargenomen en al helemaal nooit op de foto gekregen. Hij zat wel erg ver weg, maar ik heb hem. Ik vind het echt een prachtige vogel, met zijn rode borst en staart. 

Boompieper

Boompieper

Bij deze soort moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zeker weet of dit klopt. Mocht ik fout zitten, mail me gerust.

Grasmus

Grasmus