6 april 2012

6 april 2012

Het moet niet gekker worden, alweer een ransuil tegengekomen. Deze zat bij een nest, dus dit moet echt goed komen. Langzaam aan komen er steeds meer zomergasten terug in Nederland. Het wordt met de dag leuker buiten. Ik weet dat ik steeds korter met de tekst word maar dat komt omdat ik alle foto’s uit Spanje nog moet bewerken en dat kost erg veel tijd. Tussendoor ook nog een fulltime baan. Gelukkig verveel ik me niet met al dat moois om ons heen.

Ransuil

Ransuil

In een boom, tegen de stam aan, precies volgens het boekje. Erboven is een nest gelegen, maar ik kon niet zien of deze bezet was. Het nest is erg hoog gelegen. Ik hou u op de hoogte. Toch wel luxe om twee plekken te weten waar ransuilen zitten, ik ben een bofkont.

Blauwborst

Blauwborst

Blauwborst

Ook de Blauwborst heeft Nederland weer gevonden. Ze waren er al ruim een week, maar toen was ik niet in Nederland. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nooit heb geweten dat ze zo’n mooie staart hebben. Het gaat in ons land erg goed met de Blauwborst en hij is zelfs van de rode lijst gehaald.

Spreeuw

Spreeuw