6 december 2014

6 december 2014


Het wil maar niet lukken met foto’s maken. Bijna iedere keer kan ik al mijn foto’s de prullebak ingooien. Desalniettemin geniet ik nog wel van alle uitstapjes. Al zijn dat er de laatste tijd wel wat minder aan het worden. Het is namelijk een beetje koud geworden en er is ontzettend weinig licht. Wel is het genieten in de tuin met alle vogels. Ik zit stiekem te wachten op wat bijzondere soorten. De bijzonderste tot nu toe is de Glanskop die vaste gast in mijn tuin is. Genieten is het ook van de Boomklever die er iedere dag is. Vandaag ben ik geheel tegen mijn principe in met de auto op pad gegaan. Wel een goede gelegenheid om de omgeving hier eens te verkennen want die ken ik na 2 jaar nog steeds niet goed. Ik ben langs erg mooie gebieden gereden die zeker voor herhaling vatbaar zijn. Vandaag is het een serie van de zwaan geworden die de hele jaar nog niet op mijn site is gekomen.

Knobbelzwaan 

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Deze foto’s zijn genomen in Arcen vanaf een uitkijktoren. Het geeft zicht op het water. Een jaar geleden heb ik hier ook de ijsvogel op de foto gezet. Met een spanwijdte tot bijna 2,5 meter is de knobbelzwaan de grootste vogel uit de familie van de eenden en één van de grootste vliegende vogels ter wereld. Hoewel de knobbelzwaan uitstekend kan vliegen, heeft de vogel grote moeite met opstijgen. Tijdens iedere vleugelslag is een fluitend geluid te horen. Aldus vogelvisie

Aalscholver

Aalscholver

Nooit eerder had ik een groep Aalscholvers zien vliegen. Leuke waarneming, foto is van vorige week.