6 juli 2016

6 juli 2016

Vandaag eens ouderwets naar het Nationaal Park Maasduinen gegaan Bergerheide. Dankzij de vele regenbuien is het daar enorm groen. Je moet goed zoeken om een vogel te ontdekken. Ik heb er vele gehoord, geen idee welke het waren en enkele gezien. Ook de gene die ik op de foto had gezet kon ik niet op naam brengen. Wat blijft het toch een lastige, zeer leuke hobby.

 

Boomleeuwerik

Boomleeuwerik

Dit vind ik zo’n lastig soort. Het blijkt dus de Boomleeuwerik te zijn. Dank aan www.waarneming.nl

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

De Roodborst Tapuit komt hier erg veel voor. Ik vind het een mooie vogel. Ze leggen wel 2 tot 3 legsels per jaar.

Buizerd

Buizerd

Koekoek

Koekoek

Toen ik deze vogel op de foto zette had ik geen idee wat het was. Ik vond hem te klein voor een duif. Ik dacht nog even aan een Bonte Kraai, omdat ik een paar km van Duitsland afzit. Thuisgekomen zag ik dat het een Koekoek was. De foto is niet mooi maar de situatie er omheen wel. 

Grauwe Vliegenvanger 

Grauwe Vliegenvanger

Ook deze vogel kon ik niet thuis brengen. Blijkt dus een Grauwe Vliegenvanger te zijn. Zo zie je maar er valt nog heel wat te leren. Jammer van het lelijke hek, maar wel een leuke waarneming. Dat hek staat er om de schapen los te laten.

Kneu

Kneu

Kneu

Kneu

Kneu

Kneu

Het was een echte Kneu dag. Ik kwam ze overal tegen, terwijl ik ze normaal niet al te vaak zie. De mannetjes hebben deze tijd van het jaar een prachtige rode borst. Op de website van de vogelbescherming staat dat de Kneu op de rode lijst staat, nooit geweten. Er komen nog vele Kneuen voor maar de aantallen nemen af.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht