6 juni 2015

6 juni 2015


Deze keer twee onderwerpen. Natuurlijk de Slechtvalken en een verzameling van twee weken wandelen rondom mijn huis. Na het werk moe thuis komen en dan een uurtje wandelen. Daar is de lente en zomer zeer goed geschikt voor. Wat je allemaal tegenkomt is verbazendwekkend. De mooiste en leukste soorten, als je maar om je heen kijkt…en luistert. De foto’s zijn niet helemaal naar tevredenheid, maar het is gewoon leuk wat ik zie als ik max 2 kilometer van huis ben.

En natuurlijk de Slechtvalken. Het leuke begint nu eindelijk, ze gaan vliegen. Vandaag was de eerste vlucht van een van de juvenielen. Pal boven de toren wat kleine rondjes. Gejuich door de mede spotters, toen het eindelijk zover was. De komende 2 maanden kan je mij bij de Slechtvalken treffen, ik ben weer verslaafd.

Slechtvalk

 De juvenielen fladderen wat af, zo maken ze hun spieren sterk om straks te kunnen vliegen.

Slechtvalk

3 juvenielen Slechtvalken 

Slechtvalk

yesssss, de eerste vlucht van een juveniel, het seizoen kan beginnen.

Slechtvalk

Slechtvalk

Boomkruiper

Boomkruiper

Zo jammer dat veel mensen de hoge toon die de Boomkruiper maakt , niet kunnen horen, want dankzij die hoge toon die ik gelukkig wel hoor, ontdek ik hem meestal.

Grasmus

Grasmus

Mijn eerste Grasmus op de foto dit jaar, eindelijk.

Roodborst tapuit

Roodborst tapuit

Spreeuw

Spreeuw

Tijdens het wandelen hoorde ik jongen roepen. Na wat zoeken ontdekte ik een holletje in de boom. Dit jong zat al om zich heen te kijken, dus ze zullen eerdaags wel uitvliegen. 

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

De Witte Kwikstaart loopt altijd gezellig mee op het pad, ze vliegen steeds voor je uit en pakken de insecten die op het warme asfalt zitten.