6 mei 2013

6 mei 2013


Het lijkt wel vol op zomer. In mijn t-shirt lekker rondstruinen door de heide en met een rode kop thuiskomen. Heerlijk dat Limburg, veel warmer dan langs de kust. Vandaag weer naar het gebied Bergerheide gegaan in het Nationaal Park Maasduinen. Wandeling van ongeveer 8 kilometer. De Zwarte Specht heb ik er niet gezien. Het is goed mogelijk dat ze nu aan het broeden zijn, dus dan zie je ze wat minder. Er waren wel veel nieuwe soorten, maar ik kreeg er weinig op de foto. De bladeren aan de bomen belemmeren het zicht goed. Maar het was weer een heerlijke dag.

Gekraagde Roodstaart

 

Gekraagde Roodstaart

Langzaam liep ik er voorbij in de verontstelling dat het een Roodborst Tapuit was. Ik loop de vogels meestal eerst voorbij, want als je plotseling stil gaat staan, vliegen ze meestal weg. Plotseling had ik door dat dit een Gekraagde Roodstaart was. Vreemd, want ik dacht dat ze zo schuw waren. Deze was blijkbaar veel te druk met het zoeken naar een partner, want deze zong de longen uit zijn lijf. 

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

In dit gebied zitten erg veel Roodborst Tapuiten. Ik schat dat ik er wel 10 gezien heb en dan nog de overige die ik niet gezien heb. Op de bovenste foto een vrouw en de onderste foto een mannetje. Wel op twee verschillende lokaties, er zat een paar kilometer afstand tussen. 

Geen idee wat de naam van deze beesten is, maar ook zij hadden het warm. Ach weer eens wat anders dan een vogel.

Kieviet

Kieviet

In mijn oude woonplaats waren de Kievieten erg makkelijk op de foto te krijgen vanuit de kijkhutten. Hier op een heide gebied is het wat moeilijker. Maar dat maakt het Bergerheide gebied zo leuk, water, heide, oude bossen en uitgestrekte graslanden. Dus van alles wat.

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstraat

De schaapskooi mag niet ontbreken op Bergerheide, hierdoor worden veel vogels aangetrokken. In de lucht Zwaluwen, op het land Kwikstaarten.