6 mei 2014

Mei 2014

Vandaag geen wandeling of fietstocht gemaakt maar een verzameling foto’s van de afgelopen twee weken.

Ik kom gewoon echt tijd te kort om wat vaker op pad te gaan. Maar komende week ga ik naar Zeeland dus hopelijk kom ik dan met een berg foto’s terug. De foto’s van vandaag zijn gemaakt tijdens een wandeling in Maasduinen, in de tuin en tijdens een fietstocht toen mijn auto naar de apk moest. De mooiste foto’s zijn toch gemaakt met een geleende fiets van het keuringsstation toen ik naar huis fietste. Ik kwam een Buizerd tegen…..

Buizerd

Tijdens het fietsen zag ik deze Buizerd op een paal. Thuis op de foto’s zag ik dat hij geringd is. Het nummer is niet af te lezen want de Buizerd zat erg ver weg. Plotseling vloog hij weg, laag over de akkers.

Buizerd

De Buizerd ging bovenop een prooi zitten, met daarbij een Zwarte Kraai die niet weg te slaan was. De Buizerd vloog steeds een stukje weg met de prooi, maar de Zwarte Kraai bleef de Buizerd volgen. 

Buizerd

En dan wordt de prooi redelijk zichtbaar, ik vermoed een rat. De Buizerd vloog ermee weg en de Zwarte Kraai gaf het uiteindelijk op. De prooi was al aangevreten, ik vermoed dan ook dat de Buizerd op het paaltje aan het uitbuiken was en de Zwarte Kraai de rat wilde stelen.

Gele Kwikstaart

Gele Kwikstaart

Deze zat langs de Maas, met nog een andere. De gele kwikstaart lijkt op de grote gele kwikstaart, maar de onderzijde is feller geel van kleur, terwijl de rug van de grote gele kwikstaart lichtgrijs in plaats van olijfgroen is. 

Grote Lijster

Grote Lijster

Bij het voedselzoeken houden ze regelmatig de kop schuin, net als andere lijsters, om met één oog naar de bodem te kijken en met het andere de lucht in de gaten te houden. Er zou immers zomaar een havik op kunnen duiken terwijl een lekkere regenworm zich laat zien. Aldus de vogelbescherming.

Roodborst

Roodborst

In de tuin, op de schutting.

Winterkoning

Winterkoning

Wederom op de schutting in de tuin.