6 mei 2016

6 mei 2016

Vandaag mijn rondje gelopen in Zoetermeer. In de polder. Ik was er op familiebezoek en wilde graag weer wat soorten tegenkomen die in Limburg wat minder vaak te zien zijn. Dat is helaas niet gelukt. Ook niet een echt fijne dag al iedereen vrij heeft en dan midden op de dag te gaan wandelen, want je kon bijna over de hoofden heen lopen zo druk was het. Uit mijn hoofd is het gebied de Meerpolder, bij kinderboerderij Het Geertje.

 

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

De Witte Kwikstaart kom je overal tegen in de weilanden waar vee in de buurt is. Het vee schopt tegen de insecten aan waardoor deze tevoorschijn komen voor de vogels.

Gaai

Gaai

Torenvalk

Torenvalk

Tijdens de ronde wist ik nog een Valkenkast te hangen. En inderdaad de kast hing er nog en een mannetje vloog in de buurt rond. Waarschijnlijk komt er wel weer een broedsel dit jaar. Jammer dat ik dat niet kan volgen.

Zanglijster

Zanglijster

Groenling

Groenling

De Groenling was druk bezig met het eten van jonge blaadjes. Nadeel al is dat dichte Bladerdek, je ziet de vogels steeds minder goed.

Scholekster

Scholekster

De Scholekster vind ik zelf het moois in zijn vlucht.

Knobbelzwaan

Knobbelzwaan

Hier kan je gewoon niet voorbij lopen zonder een foto te maken.

Wilde eend

Wilde eend

Wilde Eend

Ook hier kan ik niet voorbij lopen. Dit zijn wel twee verschillende plaatsen.

Ooievaar

Ooievaar

De Ooievaar kom je wel wat minder tegen in Limburg, dus deze vond ik erg leuk om tegen te komen.