6 september 2013

6 september 2013


Een warme dag, dus een goed excuus om naar de Mortel te gaan. Ik had ook gelezen dat het juveniele vrouwtje wat pennen zou hebben gebroken dus dat wilde ik graag met eigen ogen zien of ze er geen last van had. Het was een rustige dag, maar wel genoeg te beleven. Zo zat er vandaag op het veldje een Tapuit, die wel te ver zat voor een foto. Diverse Buizerds vlogen weer rond, waarvan er een zijn duikvluchten oefende, ook heel ver weg helaas maar wel erg mooi om te zien. Alle twee de juvenielen zijn nog steeds bij de Mortel en nog steeds niet de wijde wereld ingetrokken. 

Slechtvalk

Slechtvalk

Zeer geslaagde foto vind ik. Let op de schaduw op de muur.

Slechtvalk

Adult die werd weggejaagd door een groep zwaluwen. Ik zeg wel weggejaagd, maar ik weet niet zeker of ze zich er iets van aantrekken. Ik zie Zwaluwen dat vaker doen bij roofvogels, leuk gezicht.

Slechtvalk

Slechtvalk

Dit is dus het juveniele vrouwtje met de gebroken pennen. Wat we konden zien is dat ze nog prima vliegt en er dus mogelijk weinig last van heeft.

Slechtvalk

Ze is wel erg gemakkelijk te herkennen zo.

Blauwe Reiger

 Blauwe Reiger

Bij de Mortel zijn vaak twee Reigers aanwezig die het altijd aan de stok hebben met elkaar. Zelfs in de bomen zitten ze elkaar achterna. Tja, je moet je territorium wel verdedigen.

Blauwe Reiger

Blauwe Reiger

Daarom sta ik dus liever bij de bosrand, daar valt het licht op de vogels gewoon perfect.