7 april 2013

7 april 2013


Vakantie, heerlijk. Ik ben deze week vrij, dus wat meer tijd om foto’s te maken. Afgelopen dagen was ik ook wel op pad geweest, maar ik had niet voldoende geslaagde foto’s om weer een dag vol te maken. Hieronder is dan ook een verzameling van de afgelopen dagen en vandaag. De zomergasten komen langzaam aan weer in Nederland, de pret kan weer gaan beginnen. Alleen moeten ze dan wel meewerken. Eindelijk had ik voor het eerst een Zwarte Wouw in de kijker, hij kwam zelfs zeer dichtbij en ik kon de mooiste plaatjes schieten. Sommige zelfs beeldvullend. Beetje jammer dat het allemaal zwart/wit foto’s zijn geworden, vanwege het licht. Maar dat ontnam mij het plezier niet, want nu weet ik helemaal zeker dat ik nog hele mooie soorten hier in het mooie Limburg ga tegenkomen.

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief, ze zijn weer in het land. Vandaag werden er een hoop waargenomen in Nederland. Het grootste deel overwintert in Afrika. Deze kwam ik tegen tijdens het tellen van de broedvogels. Ik mocht mee van vogelwerkgroep ’t Hokske. We waren vandaag in Mariapeel, wat een prachtig gebied. 

Rode Wouw

Rode Wouw

De eerste keer voor mij dat ik een Rode Wouw in Nederland zie, geweldig. Ook waargenomen in Mariapeel.

Grauwe Gans

Grauwe Gans

Met de broedvogeltelling op 1 april, in de vroege ochtend, omstreeks 07:15 uur, kwamen steeds Grauwe Ganzen laag over. De waterdruppels op de borst zijn nog zichtbaar. Best een geslaagde foto.

Witte Kwikstaart

Witte Kwikstaart

Ook de Wiite Kwikstaart is weer terug in Nederland. Heerlijk dat langzaam aan alles weer terugkomt. Op een gegeven moment dacht ik dat er twee aan het vechten waren en ik keek gespannen door mijn kijker toe….lekker simpel van mij, ze waren aan het paren. Dus helaas vergeten een foto ervan te maken.

Glanskop

 Glanskop

Goudvink

Goudvink

Deze Goudvink zat samen met een vrouwtje. Volgens mij eet deze de knoppen van de bomen.