7 januari 2012

7 januari 2012

Piet Paulusma geloof ik niet meer. Hij beloofde vandaag een heleboel regen. Ik zag een straalblauwe lucht, dus heb mijn rugzak ingepakt en ben naar het Balijbos gereden in Zoetermeer. In mijn rugzak wel een plastictas, want als Piet toch gelijk kreeg kon ik mijn fototoestel beschermen tegen de regen. Gelukkig geen regen gezien vandaag.

Grauwe gans

Grauwe gans

Grauwe gans

Grauwe gans

In het bos zelf kwam ik weinig tegen, maar als je het bos uitloopt richting de polders in Pijnacker wordt het steeds mooier. Langzaam aan ontdekken de vogels dit gebied ook. Een hoop grauwe ganzen verblijven hier. 

30 jaar geleden was deze gans een zeldzame gans in ons land. Inmiddels broeden er ongeveer 25.000 in ons land. Vanaf eind maart gaan ze weer broeden en ik verheug me erop om deze kleine hummeltjes door het grasland te zien lopen.

Op dit moment geniet ik van de mooie V-formaties in de lucht.

Fazant

Fazant

Fazanten krijgen het altijd voor elkaar om mij enorm te laten schrikken. Ik zie ze nooit maar zij mij wel. En als ze me dan zien springen ze uit het hoge gras tevoorschijn met een hoop kabaal en ik sta iedere keer bij te komen van de schrik. Ik heb een vermoeden dat deze in de modder zat….zo aan zijn kop en snavel te zien.

Haas

Haas

In mijn vogellogboek komen niet alleen vogels voor, maar ook zoogdieren en van de zomer mijn macro foto’s van de libellen en vlinders. Ik kom ze niet vaak tegen de hazen, dus deze mag erbij vandaag.

Torenvalk

Torenvalk

Hier zie je goed wat een geweldige schutkleur de torenvalk heeft. Erg jammer dat er iemand niet netjes op de paden liep, maar dwars door het natuurgebied en deze torenvalk verjaagde. U kunt van mij aannemen dat al mijn foto’s vanaf de toegestane paden gemaakt zijn en dat ik mijn best doe om ervoor te zorgen dat de dieren geen stress of hinder van mij ondervinden.

Kokmeeuw

Kokmeeuw