7 juli 2012

7 juli 2012

Ik was weer aan beweging toe en heb gekozen om op de fiets naar de vogelkijkhut aan de Starrevaart in Leidschendam te gaan. Het is een leuke rit er naar toe want onderweg kom je altijd van alles tegen. Wel een beetje jammer dat mijn goede fiets van net 1 jaar uit al bijna uit elkaar valt. Mijn trappen viel er van af. Met wat puzzelen had ik hem er weer op, maar dan moet je ze natuurlijk wel allebei op gelijke hoogte vastzetten. Gelukkig kreeg ik hulp van een man en die heeft mijn fiets gerepareerd. Ik moet toegeven nadat hij alle schroefjes op mijn fiets had vastgedraaid dat hij weer als nieuw rijdt. Meneer, bedankt….

Kieviet

Kieviet

Kieviet

Dit kom je dus onderweg allemaal tegen als je om je heen kijkt, jonge Kievieten. Hij zat dicht bij de slootkant en een van de ouders zat in de buurt. Ik weet gewoon zeker als de mensen die voorbij reden ook naar rechts keken dat ze ook wel gestopt waren om van dit moois te genieten. Net als die man die zich afvroeg waar ik naar foto’s van maakte. Die heeft van deze jonge Kieviet meegenoten.

Torenvalk

Torenvalk

Torenvalk

In Zoeterwoude zitten vlak bij elkaar een paar nestkasten voor de Torenvalk. Ik kon wel janken toen een buurtbewoner vertelde dat ze gisteren waren uitgevlogen en vlak daarvoor met zijn vijven op de rand zaten. Dat is die kast die bijna op ooghoogte hangt en waar je mooie foto’s van kan maken. Gelukkig kwam ik deze twee nog tegen.

Een van de eerste dingen die ik ga ophangen in mijn nieuwe woning in Limburg is een nestkast voor de Torenvalk. Al vraag ik me af of dat samengaat met een uil in de buurt. 

Juveniel Kokmeeuw

Adult Kokmeeuw

Kokmeeuw

Op de bovenste foto een juveniel Kokmeeuw en de onderste een Adult. Wat kunnen die kleine al een hoop geluid maken.

Boerenzwaluw

Boerenzwaluw

Deze Boerenzwaluwen zijn vermoedelijk bezig met de voorbereidingen voor hun tweede legsel. Wat een werk voor die beesten, vanuit Afrika naar Nederland vliegen om hier te broeden en dan weer terug naar Afrika om de winter door te komen.

Wilde Eend

Wilde Eend

Merel

Merel