7 juli 2013

7 juli 2013


Wat ga je doen als het rond de 26 graden is. Fietsen of lopen zag ik niet zo zitten en heel vroeg opstaan al helemaal niet. Lekker naar de Mortel dus. Op een bankje zitten of onder de bomen in de schaduw en Slechtvalken kijken. Het is nu natuurlijk de mooiste tijd om de Slechtvalken te zien met hun twee jongen. Zaterdag 6 juli viel eigenlijk erg tegen. Het was erg rustig. Zondag 7 juli ging iets beter maar net voor mijn komst waren er al twee prooien gebracht. Toch heb ik twee heerlijke dagen gehad en weer een paar andere spotters ontmoet. Altijd leerzaam om hun verhalen te horen en erg vermakelijk. 

Geelgors

Geelgors

Dat is dan wel leuk bij de Mortel, als er geen Slechtvalken rondvliegen, vlieft er altijd wel wat anders voorbij, zoals deze Geelgors. Geelgorzen komen veelal voor in akkers, heide, hoogveen, vennen, en weilanden. 

Slechtvalk

Slechtvalk

Deze kwam dus recht boven me overvliegen. Ik vermoed dat dit het mannetje is, want aan de linkerpoot zit een metaalkleurige ring. Het vrouwtje draagt geen ringen. 

Zwarte Kraai

Zwarte Kraai

Ook genomen bij de Mortel. Erg moeilijk om zwarte of wit gekleurde vogels op de foto te krijgen in verband met de kleuren. 

Reebok

Uit de reserve map. Ik had deze nog niet eerder geplaatst. Een anderhalve maand geleden genomen in Mariapeel. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat het is. Aanvulling: Van een trouwe fan hoorde ik dat dit een Reebok is, bedankt.

Veldleeuwerik

Veldleeuwerik

Meestal tref ik de Veldleeuwerik vliegend aan als ze bezig zijn met hun balts. Des te leuker vind ik het dat ik deze eens in het gras op de foto kon krijgen.