7 juni 2014

7 juni 2014


Dit weekend had ik wat vrienden die bleven logeren. Paniek, want dan kan ik niet naar de Slechtvalken. Gelukkig heb ik fijne vrienden die ook wel van de natuur houden, dus zijn we de hele dag lekker op pad geweest. We hebben onderweg een nest met vossen ondekt. Voor mij een hele belevenis want ik had ze nog nooit eerder in Limburg gezien. Zulke waarnemingen moet je ook niet bekend maken op internet met de plaats waar je ze gezien hebt, want er zijn helaas nog mensen die ze maar al te graag afschieten.

Vos

Vos

Een vos, ik vind het echt een erg leuke waarneming. Volgens mij is dit nog een jonge vos. Plotseling was hij weg terwijl ik hem niet had zien weglopen. Dichterbij gekomen zagen we een nest tussen het gras, in de bodem.

Gekraagde Roodstaart

Gekraagde Roodstaart

Deze foto is genomen vanaf het spottersveldje bij de Slechtvalken. De gekraagde roodstaart is een vogelsoort van oude, parkachtige bossen. Deze vogelsoort is vooral te vinden op de zandgronden. Open plekken, oude bomen, graslanden of heiden moeten elkaar afwisselen. Gekraagde roodstaarten zijn holenbroeders, welke ook wel van nestkasten gebruik maken. De aanwezigheid van een gekraagde roodstaart blijft vaak onopgemerkt: het is nogal een schuwe en onopvallende vogelsoort die vaak pas opvalt wanneer het mannetje uitbundig zit te zingen. De gekraagde roodstaart is tegenwoordig niet meer zo algemeen als enkele decennia geleden. Aldus de vogelbescherming.

Slechtvalk

Helaas een zwart/wit foto van twee juvenielen Slechtvalken die tikkertje spelen in de lucht.

Slechtvalk

Slechtvalk

Klein zoekplaatje. Voor het blauwe hek zitten twee Slechtvalken, boven op de stalage een duif die vrees ik niet echt op zijn gemak zit. De afloop kan ik niet vertellen want het was echt tijd om naar huis te gaan.