7 maart 2015

7 maart 2015

De lente is begonnen, eindelijk. Vandaag was echt fantastisch. Na lange tijd weer naar mijn favorieten plek geweest, Bergerheide in Nationaal Park Maasduinen, wat 7 minuutjes rijden is. Weer een nieuw soort op de foto gekregen wat was ik er blij mee, de Boomleeuwerik. Na wat verder wandelen kon ik nog wat spectaculaire foto’s nemen van deze soort. De lente komt eraan en het feest kan beginnen, ik heb er zin in!! Excuus voor de uitsnede van sommige foto’s. Lightroom heb ik nog niet onder de knie en na 3 uur puzzelen was ik er wel klaar mee.

 

Boomleeuwerik

Boomleeuwerik

Boomleeuwerik

Boomleeuwerik

Boomleeuwerik

Deze soort had ik nog nooit eerder op de foto gezet. Dit is mijn 141e soort op de foto. Hartstikke blij was ik toen ik hem in het gras fotografeerde. Maar na 30 minuten wandelen hoorde ik dezelfde zang in de lucht. Weer baltsende Leeuweriken. Ik zag dat het er twee waren en plots gingen ze elkaar te lijf. Ik heb echt geen idee of dit bij de balts hoort of dat het twee mannetjes zijn die elkaar te lijf gaan. 

Koperwiek

 Koperwiek

Helaas is de koperkleurige borst niet zichtbaar waaraan deze vogel zijn naam te danken heeft.

Grote Lijster

Grote Lijster

De grote lijster is als het ware een zanglijster in de overtreffende trap. Neemt een zanglijster genoegen met ‘gewoon’ bos, een grote lijster wil grotere bomen, grotere open plekken en grotere slakken. Parkachtige bossen en bosranden zijn typische plaatsen om grote lijsters aan te treffen. Deze vogels zoeken graag naar voedsel op open plekken in bossen en op graslanden. Op plaatsen waar deze naast elkaar voorkomen is de grote lijster het talrijkst. Bij het voedselzoeken houden ze regelmatig de kop schuin, net als andere lijsters, om met één oog naar de bodem te kijken en met het andere de lucht in de gaten te houden. Er zou immers zomaar een havik op kunnen duiken terwijl een lekkere regenworm zich laat zien. De zang bestaat uit korte strofen, steeds als de vogel op gang lijkt te komen wordt het lied weer afgebroken. Grote lijsters zijn schuwe vogels. aldus de vogelbescherming.

Schaap

Schaap

Schaap