8 november 2014

8 november 2014


Dat is lang geleden dat ik een nieuwe pagina op mijn website heb gezet. Als reden heb ik deze keer dat ik gewoon geen vogels tegenkwam die ik op de foto kreeg. Ik ben ontzettend veel mooie momenten tegengekomen maar alle foto’s waren mislukt. Ook dat kan gebeuren. Het meest jammere vind ik de Koperwiek die in een struik vol met rode bessen zat. Echt de perfecte situatie. Alleen de takken waren scherp maar de Koperwiek zag je amper zitten. In de loop van anderhalve maand heb ik toch nog 6 redelijke foto’s kunnen maken. De foto’s hoeven echt niet perfect te zijn maar je moet toch wel kunnen zien wat voor een vogel het is.

 

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

Hij is er weer de Blauwe Kiekendief in Bergerheide nationaal Park Maasduinen. Ieder jaar zit er een koppeltje. Ik was dus extra blij om deze tegen te komen. De Klapekster heb ik nog niet gezien daar.

Buizerd

Buizerd

Deze Buizerd kwam ik tijdens het fietsen tegen. Een paar honderd meter bij mijn huis vandaan. 

Sperwer

Sperwer

Tijdens hetzelfde fietsritje nog steeds vlak bij huis want ik fiets niet zo snel zag ik een grote groep duiven. De voorste vogel week iets af van de andere dus tijd om te stoppen en de camera gereed te houden. Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat het een Torenvalk was. Dat probleem heb je als je niet rustig door je verrekijker kan kijken maar door je camera dan mis je gewoon de helft wat zo’n vogel allemaal doet. Pas thuis zag ik de roest bruine plekken die ik nooit eerder goed had gezien bij een Sperwer.

Koe

Deze foto is van 18 oktober 2014 toen je in je t-shirt buiten kon lopen. Zelfs de koeien zochten verkoeling.

Buizerd

Buizerd

Slechtvalk

Slechtvalk

Al die dagen die ik bij de Mortel heb doorgebracht hebben zeker wel wat opgeleverd. Vandaag zag ik deze vogel in Nationaal Park Maasduinen Bergerheide en ik herkende er direct de Slechtvalk in. Erg leuk om deze soort eens ergens anders tegen te komen.