9 april 2016

9 april 2016 


Eindelijk, het is lente. De vogels gaan flink tekeer met hun zang om maar een geschikte kandidaat te vinden om mee te paren. De bladeren zitten nog niet aan de bomen en de vogels hebben eventjes minder oog voor de mens want ze zijn veel te druk bezig met zoeken. De beste tijd van het jaar. Ik ben weer op mijn vaste plek geweest, Nationaal Park Maasduinen, Bergerheide. De foto’s zijn van gisteren, wegens tijdgebrek zijn ze vandaag bewerkt en hier neergezet. De foto’s zijn deze keer eens op alfabetische volgorde gezet.

Boomkruiper

Boomkruiper

Boompieper

Boompieper

Boompieper

Boompieper

Drie verschillende Boompiepers. Bijna de gehele wandeling hoorde je ze zingen. Je vind ze gemakkelijk want ze zitten in de boomtoppen. Helemaal leuk is het als ze hun baltsvlucht doen. Ze vliegen hoog de lucht in en laten zich als een parachute naar beneden vallen. Genieten om dat te zien.

Fitis

Fitis

Heggemus

Heggemus

Kneu

Kneu

De Kneu begint al een mooie rode borst te krijgen.

Putter

Putter

Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

 Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

Ook de Roodborsttapuit is weer vol op in het land. Deze zijn nu ook gemakkelijk te zien. Ze zingen de hele tijd om een vrouwtje te lokken. Ook deze vind je in de toppen van struiken en bomen.

Tjiftjaf

Tjiftjaf

Tjiftjaf

De Tjiftjaf is iets moeilijker te vinden omdat deze niet altijd in de top van de boom of struik zit. Ze bewegen wel de hele tijd en daardoor zie je ze weer eerder. 

Wintertaling

Wintertaling

De Wintertaling krijg ik nooit mooi op de foto, ze zitten bij mij altijd ver weg. Maar wat zijn ze toch enorm mooi.